Annons

Tictailgrundaren väljer sina favoriter ur höstens utbud

Nätshoppen Tictail släpper till hösten en lookbook som ska sprida ljus över webbutikens klädutbud. Café tog en pratstund med Tictails grundare Carl Waldekranz om varför man ska handla på Tictail – och vilka hans favoriter är.

Tom Cehlin Magnusson

Att handla kläder och inredning på nätet är idag lika naturligt som att göra det i en fysisk butik för de flesta, men en av nackdelarna med onlineshopping är svårigheterna med att komma bort från de större butikerna, och istället hitta de där fynden du gör på en marknad eller i en obskyr källarbutik. Ett företag som försökt hitta en lösning på det är svenska Tictail som samlar kreatörer och designers som ännu inte har slagit igenom ordentligt, och ge dem en plattform att sälja sina varor på.

Annons
Gilla Cafe.se på Facebook

tictail3-700x394

Tictails grundare Carl Waldekranz. 

Nu i höst släpper företaget en egen lookbook som samlar inspiration från ett axplock av märkena från företagets stall. Vi beslutade oss för att ställa några frågor till Carl Waldekranz som är Tictails grundare (tillika en av Sveriges 50 bäst klädda män).

Vad är egentligen Tictail?
– Tictail är en samlingsplats världens bästa märken som är ”up and coming” inom mode och inredning. Vi har unik design från över 140 länder, allt ifrån svenska favoriter som Human Scales, Back, Tid eller Deadwood till snygga posters från England eller den perfekta fåtöljen från New York.

Varför ska man handla på Tictail istället för i en vanlig nätbutik?
– När du handlar hos oss köper du inte bara en produkt utan du hjälper även en person att bygga ett företag kring sin passion. Du stödjer en kreatör istället för ett ansiktslöst bolag som producerar design på löpande band. Det du handlar hos oss kommer ju stå ut, det kommer vara de produkterna du älskar mest i garderoben och som är unika för dig.

Tictail_AW_2016_.jpg (26 of 27)

Med över 2,5 miljoner produkter – hur ska jag hitta det jag tycker om?
– Vi hjälper dig! Dels med hjälp av våra produktkategorier där vi samlar det mest spännande just nu. Men du kan även gilla och följa produkter, varumärken och personer – på det sättet blir det en mer personlig shoppingupplevelse som anpassas efter dig och dina personliga preferenser.

Vilka är dina personliga favoriter från höstens utbud?
– Lookbooken är på många sätt den perfekta samlingen av mina favoriter på Tictail just nu. Jag älskar den sportiga, lätta känslan i BEEs jackor, dör för Mamamas retrofeeling och har nog köpt alla skjortor från Tales & Mileto vid det här laget. Några andra grejer som jag älskar som tyvärr inte fick plats i lookbooken är mina nya Stig Percy-skor, solglasögon från Vasuma och F.A.S nya kollektion.

Se hela Tictails lookbook för hösten i bildspelet nedan.

27
Visa bildspel

/
...
Visa mer

Annons

Dela (2)
Tweeta

Annons


Laddar