Annons
Annons

Tillfällena då du ALLTID måste välja svärföräldrarna framför partnern

Det har kallats det svåraste valet en människa kan ställas inför, att välja sida mellan sin partner och sina svärföräldrar.

Joel Linde

Relationen till svärföräldrarna kan vara väldigt svårmanövrerad. De är två personer du inte valt själv, som du förmodligen inte träffar särskilt ofta, men som ändå kan ha enorm inverkan på ditt liv.

Annons

Denna diplomatiska prövning uppstår ofta när du inser att det inte går att göra båda parter, alltså din partner och dennes föräldrar, nöjda på samma gång. Ibland tvingas du välja sida och om det blir fel – gud förbjude – kan du hamna i en situation där dina svärföräldrar spelar skuldkortet för att få sin vilja igenom vid gemensamma sammankomster i flera år framöver. Det vill du till varje pris undvika, även om det innebär att lämna partnern i kylan en stund.

Gilla Cafe.se på Facebook

Vid följande tillfällen måste du gå på svärföräldrarnas linje. Kortsiktigt kanske det är en förlustaffär, men ni båda har garanterat igen det i långa loppet.

1. Reglerna i Alfapet

Sällskapsspel är minerad mark oavsett vem du spelar med, och särskilt känsligt blir det när du spelar med svärföräldrarna – du vet att ett snedsteg kan leda till smärtsamt obekväma middagar med gliringar och påminnelser om den ödesdigra spelkvällen. Så när svärfar malligt knäpper ut något obegripligt i stil med ZEBRASPRÅNG och cashar in 87 poäng har du faktiskt inget annat val än att enhälligt godkänna ordet.

2. Mobiler är roten till allt ont

För många ur 60-plusgenerationen är smartphones helt enkelt bara vanliga mobiler, med undantaget att man även kan spela Wordfeud på dem. Eventuellt kikas det lite på Quizkampen, hos de mer progressiva svärföräldrarna. ”Men så där som dagens ungdom håller på och stirrar in i sina mobiler hela dagarna, det är rena vansinnet.” Din roll i detta är att nicka och hålla med, annars är det lätt att misstankarna om osunt mobilanvändande riktas även mot dig.

3. Mat är mat

Du och din respektive må ha pratat om att köpa ekologiskt, sluta äta kött – åtminstone importerat kött – eller andra tankar kring vad som är etiskt och inte. Men när lammsteken dunkas upp på bordet är det inte läge att säga något annat än ”fantastiskt gott, varför äter man inte lamm oftare?!”.

4. Beck är alltid bäst

Populärkultur kan tyckas trivialt, men det ligger ändå en hel del stolthet i att erkänna sitt gillande för ett visst verk. Så när svärmor berättar att hon tyckte att den här nya med han David från tv… Sommaren med Göran, var himla rolig, påpekar du varken att den är åtta år gammal och inte särskilt ny, eller att det är en klassiskt dålig film i alla tänkbara avseenden. Däremot kan du med fördel passa på att glädjas över att det kommit en hel drös nya Beck-filmer!

Mer om problematiken med relationer:

17 irriterande saker din partner kommer undan med – för att du är kär

13 saker du gör i badrummet som din tjej stör sig på

6 saker du inte ska säga till din partner under ett gräl

Annons

Dela (9)
TweetaLaddar