Hoppa till innehåll

Tips till grillen: Newcastle Brown Sauce

Nyligen släppte ölmärket Newcastle en sås – Newcastle Brown Sauce – gjord för att ha som tillbehör till framför allt hamburgare, men också som glaze till olika typer av grillat kött. Det här är helt klart en sås i min smak: här finns den öliga beskan i botten, tillsammans med en sötaktig knäckighet, en tydlig … Continued

newcastlebrownsauce
Nyligen släppte ölmärket Newcastle en sås – Newcastle Brown Sauce – gjord för att ha som tillbehör till framför allt hamburgare, men också som glaze till olika typer av grillat kött.

Det här är helt klart en sås i min smak: här finns den öliga beskan i botten, tillsammans med en sötaktig knäckighet, en tydlig rökighet och en välbalanserad hetta från anchochili.

Jag körde den som enda sås direkt på en burgare, men den går såklart också att blanda ut med exempelvis gräddfil för att få en rundare och mjukare framtoning.

Cirkapriset för en flaska är 49 kronor, och du hittar den antingen hos Lily’s Burger i Stockholm, eller online på www.newcastlebrownsauce.se.

Nyhetsbrev

Varje vecka skickar Cafés redaktion ut de senaste, roligaste och vassaste artiklarna från sajten så du alltid håller dig uppdaterad.