Hoppa till innehåll

TOMM¥ €A$H visar upp IKEA-soffa formad som brytbröd

Rapparen tommy cash sittandes i en soffa

Den estländska artisten TOMM¥ €A$H fortsätter att experimentera med former. Denna gång formbrödssoffa, men är IKEA med på tåget?

Rapparen, instagramprofilen och designern TOMM¥ €A$H skapade förra året rubriker då han i ett samarbete med adidas gjorde världens längsta sneakers. Sedan dess verkar estländaren ha fastnat för bröd.

Först gjorde han ett par tofflor för franska modehuset Maison Margiela som såg ut som två limphalvor. Nu tar Tommy Cash brödlooken vidare med soffan LOAFA som enligt Cash själv ska göras i samarbete med IKEA.

https://www.instagram.com/p/CYy_IrRsBtd/?utm_source=ig_web_copy_link

I en instagrampost under söndagen skriver Cash att om inlägget får 10 000 kommentarer kommer IKEA att börja producera soffan, en gräns som nåddes snabbt. På bilden syns Cash iklädd brödtofflor, sittandes i den brödiga soffan som tydligt tagit inspiration från Mario Bellinis klassiska modulsoffa Camaleonda men även från välgräddade brytbröd.

Cash postade även en ytterligare bild på en IKEA-lapp (som bland annat avråder från att äta soffan) vilket fick igång spekulationerna om att detta är ett riktigt samarbete med det svenska möbelvaruhuset.

Café kontaktade IKEA som låter meddela att det inte finns några planer på att börja producera soffan LOAFA.

Nyhetsbrev

Varje vecka skickar Cafés redaktion ut de senaste, roligaste och vassaste artiklarna från sajten så du alltid håller dig uppdaterad.