Jodå, de här Janne Långben-dojorna från Adidas finns på riktigt

Janne Långben inklippt på en bild av en meter långa sneakers från adidas

Adidas en meter långa Superstars släpps i en mycket limiterad upplaga för sneakers-fantaster, clowner och Janne Långben.

Robin Åberg  |  Publicerad 2021-03-03 17:06  |  Lästid: 2 minuter

I sitt första samarbete med sportjätten har den estländske rapparen TOMM¥ €A$H skapat världens längsta Adidas Originals Superstars. På sin Instagram skriver han: ”WHEN I SAID TO ADIDAS THAT I WANT TO MAKE THE LONGEST SHOE IN THE WORLD AS OUR COLLAB THEY WERE LIKE WTF TOMMY. BUT 5 MONTHS LATER HERE WE ARE”.

Här är vi alltså med världens längsta Superstars och de ser ungefär ut som att man tagit de vanliga skorna och sträckt ut dem utan att hålla in shift-tangenten i Photoshop. Vilken storlek det är finns ingen uppgift om men de mäter en meter i längd, vilket kan jämföras med storlek 50 som är 33,3 cm. Världens största skor enligt Guiness rekordbok är ett 6,4 meter långt par Superga 2750, så Tommy nådde inte riktigt hela vägen fram.

Släpps i en mycket limiterad utgåva för sneakersfantaster, clowner och Långben
Den estäländske rapparen TOMM¥ €A$H Foto: Tommy Cash/Adidas

Vid en första anblick är det inte mycket som känns igen från den klassiska dojjan men detaljerna följer originalet. Tårna eller i alla fall skons främsta del täcks av gummi och de tre Adidas-ränderna återfinns även de på sin vanliga position i mitten av skon. Vad som kanske sticker ut mer är att den ena skon är svart och den andra vit vilket även återkommer i en Yin och Yang-symbol på innersulan. TOMM¥ €A$Hs autograf har även blivit ingraverad i hälen med laser.

Foto: Tommy Cash/Adidas

Som tidigare nämnt släpps skorna endast i en mycket limiterad utgåva och den som vill lägga labbarna på ett par bör genast bege sig in på Adidas app och anmäla sitt intresse. Idag, 3 mars, dras ett litet antal ”vinnare” som kommer att kontaktas av Adidas och få information om hur de ska gå till väga för att genomföra sitt köp.

Dela på Facebook
Tweeta
Uppdaterad 2021-03-03 17:09