Tommy Hilfiger lanserar miljövänliga sneakers gjorda på äppelskal

Tommy HIlfigers sneakers gjorda på återvunnet äppelskal.

Tommy Hilfiger tar innebörden av hållbarhet till nästa nivå.

Lukas Nordén  |  Publicerad 2020-03-03 11:11  |  Lästid: 2 minuter

Har du någon gång skalat äpplen till en äppelpaj och drabbats av skuldkänslor när du slängt äppelskalen i soptunnan direkt efter? Inte alls? Nåja, det är trots allt rimligt då det är äppelskal det handlar om. Några som tagit fasta på att återanvända det komposterbara materialet är klädjätten Tommy Hilfiger som nu släpper två nya par skor – som består av återvunnet fiber från just äppelskal.

Hur kommer det att se ut egentligen? Bara tanken på att gå runt med äppelskal på fötterna kan få hjärnan att skapa något komiska bilder i huvudet, men sanningen är att det faktiskt inte går att se skillnaden på ett par ”vanliga” skor och ett par som är gjort på fiber av äppelskal.

Teknologin som gjort detta till en möjlighet kommer från Tyrolregionen i norra Italien, ett område som är känt för sitt äppelodlande. Tommy Hilfiger har tagit hjälp av det italienska företaget Frumat, som har utvecklat ett nytt material som adresserar världens avfallsproblem och modeindustrins behov av ekologiska läderalternativ. Det framtagna materialet ska också ha en lägre miljöpåverkan än andra veganska läderalternativ. Själva skorna består av 24 procent återvunna äppelskal.

Tommy Hilfigers äppelskalsåtervunna dojor finns i mörkblå och vit både för dam och herr. Skorna kostar 1 799 kronor och finns tillgängliga i Tommy Hilfigers butiker och på tommy.com.

Dela på Facebook
Tweeta
Uppdaterad 2020-03-03 11:12