Tommy Myllymäkis restaurang Aira får sin andra Michelinstjärna

Restaurang Aira och Tommy Myllymäki.

Stockholmsrestaurangen Aira sållar sig till den exklusiva skaran över svenska restauranger som har två Michelinstjärnor eller fler.

Joakim Almén  |  Publicerad 2023-06-13 09:55  |  Lästid: 2 minuter

Redan innan Tommy Myllymäki öppnade sin restaurang Aira på Djurgården i Stockholm hade han och Aira-gänget högsta möjliga ambitioner. När Café träffade honom för en längre intervju i samband med att Aira byggdes förklarade han att ambitionsribban var lagd på världsrekordshöjd: Aira skulle bli världens bästa restaurang.

Tänk stort, dröm större och så vidare – ambitionerna har uppenbarligen gett resultat. Under måndagskvällen tilldelades Aira sin andra stjärna när Guide Michelin delade ut sina prestigefulla stjärnor under sin nordiska upplaga i finska Åbo.

Tommy Myllymäki, som under året också blivit en populär ny medlem i Sveriges mästerkock, var förstås upprymd efter stjärngalan.

”Hela teamet på AIRA är otroligt upprymda och glada över våra två stjärnor! Det har verkligen varit en laginsats och väldigt mycket hårt arbete för att bli erkända som en av de ledande gastronomiska destinationerna i Stockholm. Vi vill tacka alla våra gäster, vår personal och våra partners för all stöttning på resan under de här tre första åren. Teamet är tillbaka i restaurangen efter ceremonin, och vi ser fram emot att fortsätta den här resan mot ytterligare gastronomisk excellens. Det finns ju faktiskt en till stjärna att sikta mot!” säger Tommy Myllymäki och Pi Le, kockar och delägare på AIRA.

Aira sållar sig därmed till en av få svenska restauranger med två stjärnor eller fler. Sedan tidigare har Älvsörestaurangen Aloë och Malmöditon Vollmers två stjärnor. Frantzén är den enda restaurangen i Sverige med maximala tre Michelinstjärnor.

Dela på Facebook
Tweeta
Uppdaterad 2023-06-13 09:55