Hoppa till innehåll

Tonåringen försov sig, hittade inte jackan – och vann OS-guld

Joel Linde

Redmond ”Red” Gerard är amerikanen som personifierar en snowboardåkande tonåring. Det här är äh-mentalitet när den är som bäst!

Att tala om stereotyper känns aldrig särskilt intelligent, men ibland kan det vara lite roligt och befriande att acceptera dem, åtminstone för en stund. Som till exempel i fallet med den 17-åriga amerikanska snowboardåkaren, Red Gerard.

Uppdatering: Se Red Gerards härliga intervju med Jimmy Kimmel

Låt oss generalisera lite och påstå att snowboardåkare i regel har en livsbejakande syn på tillvaron. Glädje och ”livets goda” står högt i kurs – saker som tråkiga strukturer och ”måsten” är inte lika viktiga.

Lägg till det att du är tonåring, älskar att sova men inte att gå och lägga dig, och du har Red Gerard – återigen, vi generaliserar en aning.

På lördagen skulle han delta i sitt första OS. Grenen var Snowboard slopestyle och han skulle bland annat göra en så kallad backside triple cork, eller som han själv beskriver tricket: ”Det är bara snurr. En väldig massa snurrar.” För oss andra kan man säga att tricket består av fyra hela varv i en mycket ansträngd position.

Kvällen innan låg han uppe och kollade på Netflix, som man gör. Han hade valt den tramsiga slapstick-serien Brooklyn Nine-Nine, och mitt i ett avsnitt däckade han och vaknade inte förrän morgonen efter, skriver Yahoo news.

Klockan 06:00 skulle han varit uppe. Det var han inte. Hans huskamrat tillika landsman och medtävlande, Kyle Mack, ropade på Red – inget svar. Klockan 06:20 väckte han honom, Red fick i sig en ost-och skinkmacka men kunde inte hitta sin jacka. Han lånade Kyles.

Några timmar senare gjorde han de enligt domarna ”sjukaste” tricken för dagen och hamnade högst upp på pallen, 17 år gammal och knappt medveten om vad OS egentligen är.

”Nu tror jag att jag börjar förstå hur stort OS egentligen är”, sa han till pressen efteråt.

”Jag har alltid sagt att jag älskar att komma fyra, för då gör man ändå ett bra åk men man missade precis pallen liksom, det blir mindre press och media. Men jag antar att det är bättre att komma etta ändå.”

Här kan du se Red Gerards guldåk samt de andra höjdpunkterna ur tävlingen.

Grattis Red och tack för en uppfriskande attityd – du har givit alla millennials total återupprättelse!

Se också Red Gerards härliga intervju med Jimmy Kimmel!

Credits
Foto: IBL

Nyhetsbrev

Varje vecka skickar Cafés redaktion ut de senaste, roligaste och vassaste artiklarna från sajten så du alltid håller dig uppdaterad.