Tonicfavoriten släpper klimatsmart ginflaska för 239 kronor

Ekobryggeriets Ekologisk GIn

Ekologisk gin är den första spritprodukten från tonicspecialisterna på Ekobryggeriet.

Joakim Almén  |  Publicerad 2023-03-02 14:44  |  Lästid: < 1 minuter

Alla hemmasnickrande Gin & Tonic-blandare med självaktning har någon blandat en G&T med tonic från Ekobryggeriet. De små glasflaskorna kommer i olika smaker, där granskott, hjortron och rabarber är några av sorterna.

Så vad gör ett företag när man har bemästrat ett produktområde? Man expanderar produktportföljen med ett till.

Nu ger sig Ekobryggeriet in i spritvärlden när de släpper sin först gin. Ekobryggeriets Ekologisk gin är enligt Ekobryggeriet själva en ”högkvalitativ gin med smak av enbär, koriander, citrus och angelikarot”. Den alkoholhaltiga drycken förpackas i en klimartsmart PET-flaska och säljs för det i ginsammanhang låga priset 239 kronor.

Ekobryggeriet slår sig dessutom klimatmässigt för bröstet. Den nya ginen är nämligen den första ginen som märks med Systembolagets nyinstiftade ”hållbart val”-märkning. ”Hållbart val”-märkningen började gälla 2022 och för att klassas som ett hållbart val måste produkten uppfylla flera kriterier som sträcker sig från odling av råvaran till produktion.

Ekobryggeriets Ekologisk gin släpptes 1 mars och finns redan på hyllan i över 375 av Systembolagets butiker. En flaska kostar 239 kronor och innehåller 70 centiliter med en alkoholprocent på 40 procent.

Dela på Facebook
Tweeta
Uppdaterad 2023-03-02 15:15