Trött på att flyga första klass? Nu kan du boka ett helt eget plan med Qatar Airways nya lyxtjänst

För dig som tycker att flyga i första klass helt enkelt inte duger.

Markus Aamisepp | Foto: Qatar Airways  |  Publicerad 2020-07-17 14:55  |  Lästid: 2 minuter

Du vet känslan när du köpt din rysligt dyra förstaklassbiljett till Maldiverna bara för att sedan bli besviken när du tvingas sitta bredvid en massa andra lyxnesesärer? Nej, inte vi heller. Men de pengafurstar som tycker det är jobbigt att behöva dela flygplan med andra har nu fler alternativ när de ska resa till när och fjärran.

Det stora flygbolaget Qatar Airways har nämligen nu lanserat sin alldeles egna lyx-charter-tjänst där du kan boka ett rykande nytt Gulfstream 6700-flygplan för dig själv och ditt eventuella sällskap. Det nya initiativet, som heter ”Qatar Executive Diamond Agreement”, kräver att du bokar planet i minst 50 timmar – vilket kanske gör det ovärt om du bara ska göra en tretimmarstripp till Amalfikusten.

Men vill du åka till Nya Zealand över juldagen är det ett minst sagt bra alternativ. Orolig för att du inte kan ta med hunden? Lugn! Du får ta med vilka husdjur du vill (nåja, sådana som är lagliga) och dessutom får du röka ombord.

Råkar du ha några miljoner över att leka runt med och bestämmer dig för att resa ultra-vräkigt någon gång i den närmsta framtiden innebär avtalet med Qatar Airways att du kan välja vilken som helst av deras 18 flygplan som är tillgängliga för tjänsten; 14 stycken Gulfstreamplan av modellen G50ER och fyra Gulfstream G500. Vill du ha de nyaste planen, Gulfstream G700:orna, får du vänta ett litet tag då de fortfarande är på ingång.

Vad får du för pengarna då? Jo, ett plan som flyger upp till 13 980 kilometer i timmen, 20 panoramafönster, personlig service och ett master-sovrum. Om det inte är nog kanske badkaret som följer med får dig att ändra dig.

Vad det är för pris på den här vräkiga tjänsten är inget Qatar Airways gått ut med officiellt. Men antagligen handlar det om summor som överstiger en Ryan-Air-biljett till Kanarieöarna. Är du sugen på den här minst sagt vräkiga flygupplevelsen kan du läsa mer på Qatar Airways hemsida.

Dela på Facebook
Tweeta
Uppdaterad 2020-07-17 15:34