Hoppa till innehåll

Tv-spelet The Last of Us blir HBO-serie

Ellie och Joel i The Last of Us 2

Trevliga nyheter i väntan på att spelet ”The Last Of Us 2″ släpps 29 maj.

Listan börjar NÄSTAN bli pergamentrulle-lång över film- och tv-serieadaptioner av tv-spel. Ibland blir det riktigt bra, som med Netflix-serien The Witcher, och ibland blir det sådär, som med Jake Gyllenhaal-filmen Prince of Persia: Sands of Time.

Just tv-serier baserade på framgångsrika tv-spel verkar vara det nya heta. Nämnda The Witcher, ja, tv-spelet är baserat på en bok, vi vet, gick i bräschen med Netflix finaste tittarsiffror för en förstasäsong av en ny serie någonsin, och under året förväntas skräcksspelsserien Resident Evil spelas in för en kommande Netflix-serie.

Nu står det också klart att The Last of Us, som snart 29 maj får en uppföljare till Playstation 4, ska göras till en HBO-serie.

The Last of Us från 2013 revolutionerande i nån mån hur en tv-spelshistoria kunde berättas och byggde en sorts fader och dotter-relation mellan spelets protagonister, Joel och Ellie, i en post-apokalyptisk spelvärld. Många håller fortfarande The Last of Us som ett av världens bästa tv-spel någonsin.

Nu ska alltså Ellie och Joels resa tillsammans bli HBO-serie, skriven av ingen mindre än Craig Mazin som tillsammans med Johan Renck stod bakom en av förra årets bästa och mest uppmärksammade serier, Chernobyl. skriver Hollywood Reporter. Även spelet The Last Of Us manusförfattare Neil Druckmann är också med i tv-seriemakandet som exekutiv producent.

Inget premiärdatum är ännu satt och vi vet inte vilka som kommer att spela huvudrollerna, men HBO-dramat ska kretsa kring det första spelets handling.

Än så länge vet vi inget om premiärdatumet eller när inspelningen sätter igång. Det är också oklart vilka som kommer att spela huvudrollerna.

HBO-serie hit och dit, det de flesta väntar på är ändå The Last of US: Part II som gång på gång fått sin release uppskjutet men nu ÄNTLIGEN verkar släppas 29 maj. Spana in trailern nedan som helt otrolig ut. Och så hoppas vi på en regntung period i början av juni så man kan barrikera sig i soffan med gott samvete.

Nyhetsbrev

Varje vecka skickar Cafés redaktion ut de senaste, roligaste och vassaste artiklarna från sajten så du alltid håller dig uppdaterad.