Annons

Igår visade Kanal 5-programmet Outsiders ett inslag om ”Furries” – människor som älskar, och älskar iförda, djurdräkter. För den som vill komma fenomenet ännu mer under pälsen publicerar vi nu Jonas Crambys oförglömliga reportage inifrån konventet Eurofurence i Tyskland. Dessutom en intervju med Jonas om den något annorlunda upplevelsen.

Annons

Jonas, förklara för en oinvigd. Vad är ”furries”?

– Kort sagt kan man säga att de är ungefär som trekkies fast i stället för Star Trek så gillar de djur med mänskliga drag. Kanske lite för mycket ibland.

Gilla Cafe.se på Facebook

Hur många öl gick åt för att ta fram den här reportageidén?

– Idén var redaktionschefen Markus har jag för mig, så inga.

Du jobbade undercover. Var du nära att avslöjas?

– Ja, hela tiden. Eftersom furries nästan alltid porträtteras som sextokiga gosedjursälskare så är journalister förbjudna på konventen. Samtidigt har de alla dessa subkulturella signaler – som att de kliar varandra, bär svans eller hela djurdräkter – som det är svårt för en utomomstående att anamma. Så jag antar att de såg mig som en nybörjare, alternativt komplett idiot.

Var du inte rädd?

– Bara för pinsamma situationer. När jag som ung drömde om att göra reportage under täckmantel, precis som min hjälte Günter Wallraff, var det inte riktigt det här jag förväntat mig.

Skulle du kunna tänka dig att åka tillbaka igen, privat, nästa år?

– Nej.

Klicka här och läs Jonas Crambys reportage från kramdjurskonventet.

Annons

Dela (0)
Tweeta

Annons


Laddar