Annons

Undersökning: Maten du ska bjuda på på första daten

Över 4000 singlar har tillfrågats om vilken mat de tycker är mest romantisk. Otippat nog är det en maträtt med väldigt mycket vitlök som toppar listan!

Olle Arnell

mat-pa-dejten

Om du ska bjuda hem någon på en dejt och är osäker på vad du ska laga för mat är det säkra kortet räkor eller oxfilé. Detta enligt en undersökning bland över 4000 svenska singlar som fick frågan om vilken mat man upplever som mest romantisk.

Annons

Hela 61% av de svarande menar att räkor med bröd och aioli eller oxfilé med kantarellsås är den mat som mest borgar för en lyckad dejt. Lite överraskande är att sushi hamnar långt ner på listan. Möjligen beror detta på att de svarande i undersökningen associerar sushi med takeaway och att det i sig ses som slappt och oromantiskt att inte laga maten själv.

Det verkar alltså till viss del vara tanken som räknas som romantisk här, men inte om du lagar vegetarisk lasagne eller pulled pork. Då räknas ingenting.

Här är listan över rätter som anses som romantiska att bjuda din nästa dejt på:

1. Räkor, färskt bröd och aioli (32%)

2. Oxfilé med kantarellsås (29%)

3. Tapas (16%)

4. Spagetti med köttfärssås (10%)

5. Sushi (5%)

6. Kryddig indisk gryta (4%)

7. Vegetarisk lasagne (2%)

8. Pulled pork (1%)

Undersökningen genomfördes av dejtingsajten Mötesplatsen och de svarande fick välja ett av de åtta alternativen ovan. Frågan besvarades av 4037 svenska singlar.

Mer läsning!

Undersökning: Så många sexpartners vill ens partner att man ska ha haft

12 stora fördelar med att vara singel

 
 

Gilla gärna Café för mer sånt här!

Annons

Dela (19)
Tweeta

Annons


Laddar