Annons
Annons

Unicoin_teckning1

På en ny sajt kan nu barn (såklart tillsammans med sina föräldrar) ladda upp och växla in teckningar mot valutan unicoin. De här unicoinsen blir sedan en skrivbok och en penna genom ett samarbete med H&M Conscious Foundation – som Unicef delar ut till de mest utsatta barnen runtom i världen.

* * *

När människor är mellan 3 och 5 år formas vår förmåga att ta till sig kunskap – trots det saknar 200 miljoner barn i dag tillgång till utveckling och lärande när de är små. I utvecklingsländer går endast 17 procent av barnen i förskola.

Annons
Gilla Cafe.se på Facebook

– På grund av fattigdom, brist på utvecklingsmöjligheter, dålig hälsa och undernäring når ett av tre barn i utvecklingsländerna inte sin fulla utvecklingspotential innan de börjar grundskolan, säger Pia R. Britto vid Unicef:s huvudkontor i New York.

På sajten Unicoins kan teckningar alltså bli pennor och skrivböcker till barn i utsatta länder i ett försök att visa på ”allas rätt till lärande och utveckling från tidig ålder”.

Tanken är att barnen ska rita vad de drömmer om att bli som vuxna och flera teckningar har redan kommit in.

— Oavsett var på jorden de lever har alla barn något gemensamt – förmågan att drömma. Genom att barn med hjälp av sina föräldrar ritar och berättar om sina framtidsdrömmar kan de hjälpa till att uppmärksamma att alla barn har rätt att nå sin fulla utvecklingspotential och uppnå sina drömmar”, säger Charlotte Brunnström, programansvarig för fokusområdet utbildning på H&M Conscious Foundation.

Sajten är öppen mellan 11 juni och 9 juli.

Annons

Dela (0)
Tweeta

Annons


Laddar