Hoppa till innehåll

Unik Omega-klocka hittad på vind – nu kan den bli din för rekordsumma

Johan Forsberg

Ägarens son lämnade in klockan på auktionshuset Bukowskis utan att veta om dess värde.

Omega Speedmaster 2915-1 kom redan 6 juni 1958 och är mest känd för att ha varit första klockan i rymden. Nu har den första klockan som tillverkades hittats på en vind efter att klockägarens son varit där av en slump. I höst auktioneras den ut för det hisnande beloppet 900 000 kronor.

– Det är historier som dessa som gör mitt arbete som specialist så oerhört givande. Känslan när ett objekts proveniens och höga kvalitet möts på det här sättet är oslagbar. Det skall bli mycket spännande att följa budgivningen på denna raritet, säger Nina Westerlund, ansvarig klockspecialist på Bukowskis.

Senaste gången en Omega Speedmaster 2915-1 av den här rariteten såldes på auktion var på Christie’s år 2015. Auktionen resulterade i ett nytt rekord och du var tvungen att hosta upp cirka 1,1 miljoner kronor för att bli ägare till klockan.

Den här versionen av Omega Speedmaster 2915-1 beskrivs den mest prestigefulla klocka någonsin såld på Bukowskis. Klockan kännetecknas med sin unika broad arrow-visare, bakstycket med sjöhästmotiv, en original tachymeter i metall, urtavlan i patinerat ursprungsskick och en korrekt 7077/6-länk i stål. Detta ska då göra klockan till ett av världens mest åtrådda samlarobjekt inom klockvärlden.

Omega Speedmaster 2915-1 kommer att säljas den 25 oktober på klockauktionen Importan Timepieces. George Clooney, Omegas ambassadör, berättar om klocktillverkarens resa till rymden i ett klipp nedan.

UPPDATERING: Klockan är såld – för världsrekordsumma! Läs mer här >

Nyhetsbrev

Varje vecka skickar Cafés redaktion ut de senaste, roligaste och vassaste artiklarna från sajten så du alltid håller dig uppdaterad.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.