Japanska Uniqlo öppnar butik i Sverige

Uniqlo lanserar i Sverige hösten 2018. Den första butiken öppnar i Stockholm.

Johanna Lejon | Foto: IBL  |  Publicerad 2018-01-17 08:29  |  Lästid: < 1 minut

Uniqlo, den japanska globala klädkedjan, avslöjar i dag planerna på att öppna en butik på den svenska marknaden hösten 2018. Belägen i hjärtat av Stockholm, intill Kungsträdgården, kommer den nya butiken och dess fyra våningar med en total yta på 1 580 kvadratmeter att erbjuda ”LifeWear” till män, kvinnor och barn.

LifeWear är Uniqlos unika filosofi som innebär att skapa perfekta och bekväma kläder som möter alla människors behov i vardagen.

– Vi är oerhört stolta och känner en stor ära inför vår lansering i Sverige under 2018, året som också innebär 150 år av diplomatiska relationer mellan Japan och Sverige, säger Tadashi Yanai, vd för Uniqlo.

Läs också: Daniel Lindström listar Uniqlos snyggaste samarbeten >

– Vår introduktion på den svenska marknaden innebär också vår första etablering i Norden vilket stämmer väl överens med våra planer på fortsatt expansion i Europa. Sverige är en av världens mest innovativa nationer och är ett land som uppskattar såväl teknologi som design och är ledande inom modern livsstil. Jag hoppas att det svenska folket kommer att ta till sig vårt koncept LifeWear och göra det till sitt, tillägger han.

Butiken kommer att ligga i byggnaden som är känd som Sverigehuset. Huset har ritats av Stockholmsfödda Sven Gottfried Markelius, en av Sveriges mest inflytelserika moderna arkitekter. Sverigehuset stod färdigt år 1969 och den nya butiken strävar efter att bevara byggnadens historiska estetik.

Butiken öppnar 23 augusti.

Artikeln publicerades först på ELLE.

Läs också:

Daniel Lindström listar Uniqlos snyggaste samarbeten >

Här är J.W. Andersons kollektion för Uniqlo – se alla plagg

Se Uniqlos nya kollektion i höstfärgerna rostrött, beige och mossgrönt

Dela på Facebook
Tweeta

Redaktionen tipsar

Uppdaterad 2018-06-14 09:39