Välj det bästa nyårsbubblet

När du korkar upp vid tolvslaget under mullrande raketer vill du ha bästa möjliga champagne i glaset. Café tar hjälp av Alf Tumble och listar tre alternativ.  * * * Alf Tumble är dryckesskribent  och författare till boken Drick! Vin, öl och sprit med Alf Tumble – hemma och på krogen. Nu ger han dig tre […]

Publicerad 2013-12-27 07:00  | Lästid: 1 minut | cafevik

När du korkar upp vid tolvslaget under mullrande raketer vill du ha bästa möjliga champagne i glaset. Café tar hjälp av Alf Tumble och listar tre alternativ. 

* * *

Alf Tumble är dryckesskribent  och författare till boken Drick! Vin, öl och sprit med Alf Tumble – hemma och på krogen. Nu ger han dig tre stycken champagnealternativ för nyårsfirandet, både för stora och små plånböcker.

1. Klassikern
Larmandier-Bernier Terre de Vertus Premier Cru (nr 99008-01, i butik 2 dec.)
– En framtida klassiker och odlarfavorit. Mineraler och krispig blommighet lyfts fram av knivskarpa syror. Häll upp på karaff och servera i vitvinsglas för att få tillgång till bubblets hela register. 485 kronor på Systembolaget.

2. Lyxigast
Krug Rosé (nr 85391)
– I champagnevärlden är roséviner dyrgripar. En av de absolut mest sensuella versionerna är signerad firman Krug. En flaska att dela vid speciella tillfällen, långt innan tolvslaget. 2 590 kronor på Systembolaget.

3. Fyndet
André Jacquart Brut Experience Premier Cru Blanc de Blancs (nr 77348)
– Löjligt bra och billig blanc de blancs där gröna äpplen och briocher dukats fram på en vit blomsteräng. Köp några stycken och lagra om du kan. 299 kronor på Systembolaget.

Ursprungligen publicerat i Café nummer 12/2013

Dela på Facebook
Tweeta