Vinbaronen Leif GW Persson är tillbaka med nytt vin

Leif GW Persson i tysk mundering drickandes vinet GW:s Riesling.

Efter att inte ha lanserat ett nytt vin på ett par år är Leif GW Persson AB tillbaka med ett nytt vin: GW:s Riesling.

Joakim Almén | Foto: Fredrik Etoall  |  Publicerad 2023-01-26 15:36  |  Lästid: 2 minuter

GW:s röda, GW:s vita och GW:s bubbel får Systembolaget-sällskap av ett ytterligare vin med krimprofessorns ”GW”-initaler och bild på etiketten. Den här gången handlar det om ett rieslingvin som beskrivs som friskt och spänstigt. GW:s Riesling är Leif GW Perssons första nya tillskott på över två år i hans folkliga serie av viner i mellanprisklass.

”Efter flitigt vinprovande under hösten har jag hittat en riktigt bra och prisvärd tysk Riesling som smakar som just en Riesling ska smaka. En frisk och krispig syra som får din gom att glädjas och ett skolboksexempel på hur den här druvan skall smaka när den är som bäst, säger Leif GW Persson själv om sin ekologiska Riesling.

GW:s storsäljande vinserie har fått ett nytt tillskott. Foto: Fredrik Etoall

GW:s Riesling är ekologiskt och veganvänligt och druvorna skördas för hand från de två vingårdarna Gau–Odernheimer Herrgottspfad och Gau-Köngernheimer Vogelsang som ligger längs Rhenflodens västra strand i Rheinhessen. Vinet påstås passa extra bra till skaldjur, klassiska fiskrätter och även asiatiska rätter med sötma och hetta samt till sushi och sashimi.

Producenten bakom vinet är Marie Menger-Krug. Sedan 1758 har hennes familj producerat viner som Riesling och Sauvignon Blanc på familjeegendomarna i Motzenbäcker (Pfalz) och Krug’scher Hof (Rheinhessen).

GW:s Riesling går att beställa på Systembolagets hemsida. Vinet har artikelnummer 59664 och kostar 119 kronor.
Dela på Facebook
Tweeta
Uppdaterad 2023-01-26 15:42