Hoppa till innehåll

”Var är Malmö?” – Åreng om nomineringarna till Sveriges tyngsta krogpris

Trofén för Bartender's Choice Awards och Emil Åreng frilagd.

Sveriges bästa cocktailbar, signaturcocktail och restaurang är några av kategorierna i prestigefyllda Bartender’s Choice Awards. Nu är nomineringarna släppta och Cafés dryckesredaktör kontrar.

I veckan släppte Bartender’s Choice Awards nomineringarna till Sveriges tyngsta krogpris. Bland kategorierna märks Sveriges bästa bartender, cocktailbar, restaurang och signaturcocktails. Cafés dryckesredaktör Emil Åreng kommenterar nomineringarna och listar bubblarna han saknar.

Best Bartender

Anton Windmar, Cadierbaren
Hampus Thunholm, Röda Huset
Hanna Oscarsson, Röda Huset
Hedda Bruce, Tjoget
Josefine Thorén, Chicca Belloni

Årengs kommentar: Inga skrällar här måste man ändå säga, kul att Anton från Cadierbaren får det erkännandet han förtjänar. Resterande förtjänar sin plats på listan för deras genuina arbete.

Årengs bubblare: Erik Andersson på Facit hade förtjänat en plats här och även någon från Lucy’s Flower Shop. Kanske dags att införa bästa barteam nästa år? Jossan Sondlo skulle nog va där också men kan bero på att de ej hunnit testa deras nya Bar Afterglow så makes sense. Svante Garsten (Häktet Vänster) och Denise Sjöberg (Bar Brahe) saknas.

Best Cocktail Bar

Facit
Le Hibou
Lucy’s Flower Shop
Röda Huset
Tjoget

Årengs kommentar: Kul att Le Hibou är med för de gör verkligen sin grej och är tamejfan service ut i fingerspetsarna ledda av Adam och Brasse, två av de bästa i branschen.

Årengs bubblare: Många hade nog sagt A Bar Called Gemma där uppe i toppen och även Familjen eller liknande från Göteborg. I min mening skulle det inte vara negativt med en topp 10 på just denna lista för att få större spännvidd. Häktet Vänster förtjänar sin plats där tycker jag och har inte Malmö rätt bra ställen?

Foto: Bartender Choice Awards

Best New Cocktail Bar

Black Milk Gastro Bar
Celeste
Chicca Belloni
Freyja
Gondolen

Årengs kommentar: Har inte besökt någon av dessa så jag ska bara hålla käften.

Best Atmosphere

Bar Bruno
Coquetel Social
Häktet Vänster
Lucy’s Flower Shop
Tjoget

Årengs kommentar: Det är bra atmosfär på alla dessa ställen men på helt olika sätt så jag tycker den här listan är bra även fast jag kanske saknar…

Årengs bubblare: … Atmosfären på Cadierbaren? Den där pampiga känslan saknas bland de nominerade.

Best Cocktail Menu

Cadierbaren
Häktet Vänster
Le Hibou
Lucy’s Flower Shop
Röda Huset 

Årengs kommentar: Cadierbaren tog i för kung och fosterland med deras nya lista och det tror jag de flesta har sett. Lucy’s, Röda Huset och Hibou har relativt liknande stil på cocktails men är också de mest smaksäkra av dessa fem. Till Häktet går man för kreativiteten och glädjen i att göra cocktails.

Årengs bubblare: Saknar ett ställe som Tjoget där man dunkar på med klassiska cocktails och jobbar som ett jävla svin. Tänk er The Bear fast med cocktails.

Improver of The Bar Industry

Barkonsult
David Kringlund
Hampus Thunholm
Isac Melander
Patrik Tapper

Årengs kommentar: Inga skrällar på den här listan och alla förtjänar sin plats.

Årengs bubblare: RomRobban förtjänar sin plats här med tanke på hur mycket han gör för hela industrin genom att åka land och rike runt och enbart hajpa upp branschen och framförallt rom.

Best Restaurant

Animo
Bar Montan
Miyakidori
Sturehof
Schmaltz 

Årengs kommentar: Har inga kommentarer på det här.

Årengs bubblare: Saknar Främmat, Duvan, Agrikultur, Sandhäxan med flera. Den här listan kan man utvidga.

Best Signature Cocktail

Beets by Tjoget, Tjoget
Hoot Hoot, Le Hibou
Kolagräs, Röda huset
Thai Basil, APO
Vodka Soda, Lucy’s Flowershop

Årengs kommentar: Årets snackis i branschen. Är signaturcocktail den drink som säljer mest? Eller är det den drink som hängt med längst? Oavsett vad folk tycker så borde den här göras om till att antingen vara ”Best new cocktail” eller något åt det hållet. Ingen av dessa cocktails är dåliga utan riktiga bangers som jag kan dricka en uppsjö av, men det görs så satans mycket bra grejer nu förtiden att det borde va bättre snurr på drinkarna. I slutet av dagen så kanske alla vi som röstar enbart dricker bärs och järn och tänker inte på att testa nytt.

Årengs bubblare: Finns hur många bra drinkar som helst med tanke på hur kreativa vi är i det här landet.

Rising Star

Adam Myrgård
Axel Söderström
Isac Johansson
Natasha Bekhradi
Oscar Buhre

Årengs kommentar: Otroligt kul att se så otroligt mycket bra bartenders på rising star. Nu tycker jag att vissa av dessa skulle vara på Årets bartender-listan men väldigt kul att se dessa superproffs få den kredd de förtjänar.

Årengs bubblare: Hade gärna sett Brasse från Le Hibou, någon av de yngre från Cadierbaren, Jesper från Facit och Joar från Gemma.

Nyhetsbrev

Varje vecka skickar Cafés redaktion ut de senaste, roligaste och vassaste artiklarna från sajten så du alltid håller dig uppdaterad.