Våra 15 favoritlåtar i april

Ostyriga Funkadelic-syntar, poppunkiga fullträffar samt dallrande och skälvande kondens-disco. Här är de bästa låtarna som släpptes i april.

Joakim Almén  |  Publicerad 2019-05-02 16:40  |  Lästid: 2 minuter

Vånna Inget – Allt ska bli bra

Det finns ett knippe band och artister som får mig att dra ett riktigt – riktigt – djupt andetag innan jag trycker igång en ny release. Småländska Vånna Inget, som för mig mer och mer framstår som ett av de bästa svenska banden vi haft senaste tio åren, är ett av dem. Allt ska bli bra balanserar perfekt på vad som ofta utgör en riktigt bra låt: två känslor som kolliderar och tvingas samsas i vemod och hoppfullhet. Tillslut så blir allt faktiskt bra. (Joakim Almén)

Kindness & Seinabo Sey – Lost Without

Det måste vara olagligt för en låt att dallra och skälva på det här sättet innan maj ens har börjat? Kondens-disco som ger ens telefon fuktskador. (Tom Cehlin Magnusson)

Foxygen – Work

Med Work tar GALNINGARNA i Foxygen över den polkaprickiga ledartröjan i den smala tävlingen årets bästa ”jag vill inte jobba, jag vill hellre pudra näsan”-låt. (Joakim Almén)

Mildlife – How Long Does It Take?

Är det där en tvärflöjt du har innanför paljettbyxorna eller är du bara glad att höra Mildlifes nya singel? (Tom Cehlin Magnusson)

Omni – Delicacy

Omni-gitarristen Frankie Broyles luriga och kvicka gitarrspel påminner om Willem II:s succésvensk Alexander Isaks LÄTTHET i vridningarna och vändningarna. Den förre Deerhunter- och Balkans-gitarristen Frankie Broyles framtid är precis lika spännande som Alexander Isaks dito. (Joakim Almén)

These New South Whales – Nerve 2 Reverse

Sydney-bandet These New South Whales visar att de inte bara är sladdriga humorister, som i Comedy Central-mockumentärserien om bandets (icke)framgångar. Nerve 2 Reverse är en poppunkig fullträff som får undertecknad att längta än mer till These New South Whales tredje säsong. (Joakim Almén)

Steve Lacy – N Side

Världens kanske coolaste person verkar inte längre göra all sin musik på sin iPhone, men hans slöa funkgitarrer är lika dåsigt ostämda som tidigare. Tillsammans med en nedrökt refräng och ostyriga Funkadelic-syntar är det här vårens antihistamin-anthem. (Tom Cehlin Magnusson)

Kevin Morby – Congratulations

Kevin Morby eller Matt Corby? Matt Corby eller Kevin Morby? Rätt svar: Kevin Morby, som med albumet Oh My God i allmänhet och låten Congratulations i synnerhet fått runt vårens mysigaste lyssning. (Joakim Almén)

Kaah – Tak

En varm, trygg kram från Sveriges två kanske bästa artister. Adla Kaah, nu! (Tom Cehlin Magnusson)

Parham – Fingertoppar

Parhams senaste singel är iskall soul att åka nattbuss och må skit till. För alla vars vårnätter fortfarande innebär minusgrader. (Tom Cehlin Magnusson)

Billie Eilish – Bad Guy

En lika enkel som hypnotisk basgång utgör ryggraden i Bad Guy som garneras med kaxigt ekivoka viskningar. Ett bevis som gott som något för att 17-åriga popsensationen Billie Eilish är här för att stanna. (Markus Thörnhammar)

Anderson .Paak – Jet Black (feat. Brandy)

Vårens bästa accessoar är funkigt flödande feel good-rap som strösslats med sång av R&B-legendaren Brandy. (Markus Thörnhammar)

Hov1 – Dö ung

Någon klok person sa nån gång nåt i stil med att när det kommer till popmusik har alltid tonårstjejerna rätt. När man hör Hov1 rappa om att ”dö ung” är man benägen att hålla med. (Markus Thörnhammar)

Näääk – Cali (Ft. Fricky & Denz)

Näääk, Fricky och Denz visar sig vara en trio vi inte visste att vi behövde. Lång tid har gått sedan Näääk släppte något eget, men visst förlåter vi honom snabbt när Fricky stönar fram böljande hooks som en brunstig norrländsk älg, medan Denz rappar så där fluffigt och trapigt som bara han kan. Detta blir sommarens stora banger, iallafall på undertecknads lista. (Erik Sedin)

Deportees – Time Is the Tiger

Det älskvärda Umeåbandet Deportees förbereder och kittlar våra trumhinnor, precis som förra månaden, med ännu en singel inför den kommande EP:n (Re-dreaming, 17:e maj) och den nya musiken kan inte komma snart nog. Med singeln Time Is The Tiger är det svårt att inte bli uppfylld av det uppmuntrade soundet och budskapet. (Erik Sedin)´

Dela på Facebook
Tweeta

Redaktionen tipsar

Uppdaterad 2019-05-02 16:41