Varela och Skarsgård som Schibbye och Persson – första bilderna från filmen

Martin Schibbye och Johan Persson dömdes till elva år i fängelse för terrorbrott men släpptes efter 438 dagar i fångenskap. Nu blir deras tid i fångenskap film och i huvudrollerna ser vi Gustaf Skarsgård och Matias Varela.

Olle Arnell  |  Publicerad 2018-06-29 12:17  |  Lästid: 2 minuter

I samband med att Martin Schibbye och Johan Persson korsade gränsen mellan Somalia och Etiopien sköts dom, tillfångatogs, och dömdes till elva år i fängelse för terrorbrott. De benådades emellertid efter dryga 14 månader i fångenskap.

Martin Schibbye och Johan Persson.

Martin Schibbye och Johan Persson.

– Efter att ha suttit 438 dagar som samvetsfångar i ett fångläger och inte kunnat säga vad vi tycker, tänker eller känner så är den starkaste känslan här idag och sen vi släpptes inte den rent fysiska friheten från kedjor utan att ha fått yttrandefriheten tillbaka, sa Martin Schibbye under den första presskonferensen när de kommit hem till Sverige.

2013 släppte duon en bok om den hemska upplevelsen och sedan i maj i år har filmatiseringen av boken pågått. Johan Persson spelas av Matias Varela och Martin Schibbye spelas av Gustaf Skarsgård. Idag kom de första bilderna från inspelningen i Sydafrika.

Gustaf Skarsgård som Martin Shibbye och Matias Varela som Johan Persson i filmen 438 dagar.

Gustaf Skarsgård som Martin Schibbye och Matias Varela som Johan Persson.

–Jag är stolt över att vara med och berätta en historia som verkligen bör berättas. Där det finns ett patos. Det är två personer som velat göra nånting som är större än deras eget ego. Att få göra detta tillsammans med Gustaf som jag känt i 25 år är jättehäftigt, säger Matias Varela i ett pressmeddelande.

Regin står Jesper Ganslandt för och filmen väntas ha premiär någon gång under hösten 2019.

Gustaf Skarsgård som Martin Shibbye i filmen 438 dagar.

Gustaf Skarsgård som Martin Schibbye i filmen 438 dagar.

–Det är fantastiskt att få jobba med Matias. Vi får mycket gratis av 25 års vänskap. Vi har gått igenom mycket ihop. Det är en otrolig styrka säger Gustaf Skarsgård som spelar Martin Schibbye, i ett pressmeddelande.

Matias Varela som Johan Persson i filmen 438 dagar.

Matias Varela som Johan Persson i filmen 438 dagar.

Mer om 438 dagar: Boken ”438 dagar” blir film – med Skarsgård och Varela i huvudrollerna

Dela på Facebook
Tweeta

Redaktionen tipsar

Uppdaterad 2018-07-02 14:33