13 saker som fick oss att tappa det totalt som barn

Att bli vuxen är för många barn en avlägsen dröm, en utopi som skulle få alla orättvisor i livet att försvinna. Och to be fair, det var inte helt lätt att vara barn. Här är 13 saker som enkelt kunde få oss att bryta ihop.

Joel Linde  |  Publicerad 2016-01-18 16:28  |  Lästid: 3 minuter

1. När du fick dispens att vara vaken sent men somnade tidigt ändå

Det hände inte ofta, men när det gjorde det (typ nyår) kunde man ge sig fan på att man somnade vid nio och vaknade nästa morgon, precis som vanligt. Vilket pinsamt misslyckande.

unge barn somnar sleepy kid
Via: Reddit

2. När det var slut på O’boy

Det enda som var värre än ett tomt O’boy-paket var ett nästan tomt O’boy-paket. Illusionen av att du skulle få ett glas kall, chokladig O’boy, som sedan visade sig bli ett glas bruntonad mjölk med endast en svag antydan till chokladsmak var oerhört svår att hantera.

3. När du hittade bubbelplast men alla bubblor var knäppta

Det antiklimax som uppstod när du hittade ett sjok förbrukad bubbelplast kan jämföras med känslan som i vuxenlivet uppstår när det ska komma ett nytt avsnitt av din favoritserie, men du får reda på att det är en veckas uppehåll.

4. När man fick mjuka paket

Vad förväntade de sig att du skulle göra med den där? Den hade inte ens batterier.

unge barn arg fel mjuk present

5. När du tvingades ha galonisar

Ska man inte kunna få hoppa i vattenpölar och brottas i lera utan att behöva ha vattentäta kläder på sig? Vad är det för grym värld vi lever i!?

6. När Nintendot strulade

Det var det första du tänkte på när du svävade ur sängen på morgonen. Det var det enda du tänkte på när fröken frågade dig om du visste vad ”car” betydde, och under de sista skälvande minuterna innan du nådde fram till din grå Nintendolåda ville du nästan gråta ut din extas. När spelet sen inte funkade, hur mycket du än blåste i kassetten, är det inte konstigt att du flippade ur. Totalt.

7. När du blev av med din käraste ägodel

Visst, det är väldigt jobbigt när det händer som vuxen också, men det som i dag handlar om bilar, hus och jackor handlade då om Pog, kulor och samlarkort.

Pog-Collection-samling
Via: Wikipedia

8. När någon hann öppna adventskalendern innan dig

När luckan väl var öppen kunde tragedin aldrig göras ogjord. Allt var förlorat, livsglädjen borta.

9. När alla isbubblor i vattenpölarna var krossade

Vintern var annorlunda som barn. Snön var mjukare, overallerna varmare och snoret som konstant rann från näsan godare. Men ingenting var bättre än att stampa sönder luftbubblorna som bildats i isen på vattenpölarna. Tyvärr var råvaran begränsad, och var man inte snabb nog fick man i stället stå och sparka på iskanterna i hopp om att den tidigare vandalen hade glömt ett litet hörn som du kunde få krossa.

10. När du fick den minsta delen av Igloo-glassen

Bråken som uppstod kring fördelningen av Igloo-glassen är förmodligen anledningen till att den inte finns längre. Vi säger inte att det är sant, men det är väldigt troligt.

igloo-glass-gb-glace

11. När du fick förklaringen att du kommer förstå när du blir äldre

Minns du alla de gånger du satt runt matbordet och alla började skratta? Men i stället för att få förklarat för dig vad det var som var så himla roligt fick du bara ovan nämnda svar. Sen nöp någon dig i kinden. Höjden av förnedring.

12. När du tvingades avsluta tv-spelet

Du skulle ju bara klara av den där grejen du skulle klara, och sen kanske bara börja på den där nästa grejen du skulle klara, och MÖJLIGTVIS ta en titt på nästa grej. Och sen bara klara den också...

13. Varje gång du var tvungen att gå och lägga dig

Kicking-screaming-kid barn vill inte sova
Via: Mtv
Dela på Facebook
Tweeta
Uppdaterad 2023-08-29 22:31