Hoppa till innehåll

”Världens billigaste pizzeria” öppnar i Stockholm

Jimmy Guo bakar och äter pizza
Joakim Almén

Under årets två fattigaste dagar öppnar Jimmy Guo tillsammans med en bank en pizzeria där pizzan kostar 10 kronor.

De högst eventuella gudarna ska veta att det dagligen sker mängder af vansinnigt onödiga pr-stunts i syfte att höja kännedomen om och, i bästa fall, samtidigt stärka ett varumärke. Men ibland lyckas kreatörer hitta rätt där kampanjen även gynnar konsumenten.

Hitta rätt är precis vad Marginalen Bank har gjort när de nu öppnar en pop-up-pizzeria där du kan köpa pizza bakad av Sveriges Mästerkock-profilen och kokboksförfattaren Jimmy Guo – för 10 kronor.

Anledningen till Marginalens icke-existerande vinstmarginaler i det här fallet stavas pr-trick. Under årets två fattigaste dagar, 23 och 24 januari, under årets fattigaste månad har pizzerian öppet mellan 11.30 till 14.00 på Kungstensgatan 60 i Vasastan i Stockholm.

Foto: Marcus Askelöf

Menyn är framtagen med hjälp av Jimmy Guos goda smakomdöme och restaurangbesökarna kan vänta sig annorlunda smaker och ingredienser där bland annat pizza med pekinganka finns på menyn.

”Det fina med pizza är att det är ett hantverk som förädlar något så enkelt som mjöl och vatten till något fantastiskt. Jag har experimenterat med spännande smaker inspirerade av det kinesiska köket för att ge besökarna en helt ny upplevelse av pizza”, säger Jimmy Guo.

Foto: Marcus Askelöf

Marginalen Bank och Jimmy Guos 10 kronorspizzeria har öppet 23 och 24 januari mellan 11.30–14.00. Pop-up-pizzerian ligger på Kungstensgatan 60 i Vasastan i Stockholm.

Nyhetsbrev

Varje vecka skickar Cafés redaktion ut de senaste, roligaste och vassaste artiklarna från sajten så du alltid håller dig uppdaterad.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.