Snöslunga som bara funkar på tågräls – är det här den mest svårsålda Blocket-annonsen någonsin?

Snöslunga på räls

Har du pengar över, ett järnvägsspår på gården och behov av en enorm snöslunga så kan denna prima maskinkoloss bli din.

Joakim Almén | Foto: Klaravik  |  Publicerad 2021-03-22 15:32  |  Lästid: < 1 minut

För 7-8 år sedan var det enklaste tricket i den hypotetiska Blocket-säljarboken att skriva en kreativ och udda text till vad det nu var säljaren ville få sålt. Det fanns ingen hejd på hur mycket folk älskade att dela knäppa Blocket-annonser till höger och vänster på Facebook.

Den virala Blocket-annonstiden må vara förbi, men på Sveriges största andrahandsmarknad frodas det fortfarande av märkliga säljtexter – och objekt. Som den här nyupplaggda annonsen med en ”Spårgående snöslunga” av det klassiska, får vi förmoda, snöslungamärket Øveraasen.

Blocket själva har dundrat upp ett Facebook-inlägg med annonsen med texten ”Nu snackar vi!!!”. Och visst snackar vi – svårsålt. Eller?

Blocket-annonsen är upplagd av auktionssajten Klaravik och i skrivande stund ligger det ledande budet på 66 000 kronor, vilket inte når upp till säljarens – Östersunds kommun – referenspris som gissningsvis ligger bra mycket högre eftersom det är en jävla massa maskin att betala för.

Så ja, har du ett järnvägsspår på gården och behov av en enorm snöslunga är det bara att slå till. En ny uppsättning av samtliga hjul medföljer – men ha i åtanke att den inte är besiktad eller servad senaste året.

Dela på Facebook
Tweeta

Redaktionen tipsar

Uppdaterad 2021-03-22 15:44