Hoppa till innehåll

Birros exfru säljer parets bröllopstavla: ”Kan passa vid någons Birroaltare”

Joel Linde

I en annons på Tradera vill Jonna Vanhatalo sälja bröllopstavlan av henne och exmaken Marcus Birro.

Marcus Birro och Jonna Vanhatalo skilde sig i mitten av 2015. Samma år sålde Jonna Vanhatalo de kläder som Marcus lämnat kvar i bostaden och nu har hon bestämt sig för att bli av med ännu ett minne av honom. På Tradera säljer hon deras bröllopstavla under titeln ”Konst för den som redan har allt”.

Varför säljer du den?

– Den är ganska stor och svår att gömma undan men jag har haft svårt att släppa den. Jag kände mig väldigt sviken av Marcus när hans affärer uppdagades och då har det varit skönt att ha något att kanalisera min ilska på. Den har haft ett hyfsat värde som någon typ av slagpåse men nu är den tiden förbi, samtidigt vill jag inte slänga den.

Vad säger Marcus?

– Han är skitförbannad på mig, säger att det är det värsta jag har gjort, men jag känner att det får han ta. Visst kan det kännas surt men samtidigt är han en känslig person som blir väldigt förbannad så fort han råkar hamna på den sidan själv, annars har han ganska lätt att härja fritt han också. Men jag har sagt att om jag får mycket pengar för den ska jag bjuda honom på middag, kanske något italienskt.

Är du arg på Marcus? Du låter nästan lite arg i annonsen.

– Den är skriven med glimten i ögat men det är klart det finns känslor och så var jag kanske lite förbaskad i går. Jag fick ryggskott när jag skulle bygga ihop en säng i barnens rum och då var det mycket känslor som blossade upp och ilska som kanaliseras i den första texten på Insta, sen var det kvinnodagen också som spelade in.

Vem vill du ska köpa den?

– Antingen blir det väl något fan till Marcus som kanske vill ha den vid sitt Birroaltare hemma, där kan den väl fylla någon funktion, men den kanske också kan fungera som piltavla till någon som inte gillar honom. Och det säger jag inte som ett tips, men jag har bara väldigt svårt att se att den liksom ska hänga och pryda ett hem, det skulle kännas väldigt bisarrt.

Annonsen avslutas:

”Allt överskott efter betalda skulder skänkes oavkortat till andra kvinnor för att hjälpa dem komma på fötter ekonomiskt efter skilsmässor från snåla rövhattar.”

Läs även: Poddkändisarna tävlar om uppmärksammade Birrotavlan: ”Måste ha den!”

I skrivande stund är det ledande budet för tavlan 5 500 kronor. Se annonsen här.

Nyhetsbrev

Varje vecka skickar Cafés redaktion ut de senaste, roligaste och vassaste artiklarna från sajten så du alltid håller dig uppdaterad.