Hoppa till innehåll

Vasastankrogen öppnar nytt på Södermalm

Efter en omfattande renovering är det nu snart dags för det senaste tillskottet i Södermalms breda restaurangutbud att slå upp portarna. Vad kan gästerna egentligen vänta sig av nya krogen Bacchanale?

Gänget bakom Vasastanrestaurangen Främmat öppnar nu nytt i Skanstull på Södermalm. Bakom den nya satsningen på Ringvägen 110 står Kalle Nilsson, medgrundare av Punk Royale, Jonas Helgesson, tidigare kock på Le Verre Volé i Paris, och restaurangchef Karl Ramberg. Den nya gemensamma restaurangen har döpts till Bacchanale, inspirerat av de antika, hemliga festerna tillägnade vinguden Bacchus.

”Vi är riktigt peppade att äntligen få slå upp dörrarna till Bacchanale, en plats där vi med massa goda flaskor och vedugn i hjärtat av matlagningen vill hylla traditionen av eld och vin. Att vi alla tre är från Södermalm gör det hela extra roligt, och vi hoppas skapa en plats som vänner och gäster vill hänga på mycket och ofta utan att någonsin tröttna,” säger Karl Ramberg, restaurangchef på Bacchanale.

Efter hela två år av letande efter ett nytt hem har teamet bakom Främmat hittat rätt. De 250 kvadratmeter stora lokalerna med uteservering i solläge har kapacitet för upp till 70 matgäster. Menyn då? Så här presenterar gänget den själva:

”Bacchanales rustika och råvarubaserade meny kommer bjuda på sydeuropeiska smaker blandat med svenska ingredienser, och i kökets centrum – en storslagen vedugn. Tänk friterade zucchiniblommor fyllda med anklever, galiciska knivmusslor och fjällko från Puttersjaus.”

Bacchanale öppnar tisdag den 30 april.

Nyhetsbrev

Varje vecka skickar Cafés redaktion ut de senaste, roligaste och vassaste artiklarna från sajten så du alltid håller dig uppdaterad.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.