Vi synar 10 landslagsspelares stil: “Han ser ut som Ali G!”

Hur bra klär sig egentligen de svenska landslagsspelarna? Cafés modechef Daniel Lindström synar stilen inför sommarens stora mästerskap.

Mikael Holm  |  Publicerad 2018-05-15 14:13  |  Lästid: 2 minuter

Fotbollsspelare har mer än fotboll att tänka på: det är image och varumärkesbyggande och samarbeten och familj och både klubblag och landslagsspel – och så Instagram.

Vi har tagit några av de allra mest profilerade landslagsspelarna, synat deras klädstil, och låtit Daniel Lindström ge sitt omdöme om hur väl de presterar utanför fotbollsplanen.

Victor Nilsson Lindelöf 

View this post on Instagram

??

A post shared by Victor Lindelöf (@victorlindelof) on

Modechefens kommentar: 

Det är ju en klassisk manlig look och han är väldigt snygg i denim. Lite för tajta jeans men jag gillar jeansjackan med fårskinn. Det här går nog hem i Manchester men hade han klätt sig lite annorlunda om han bodde i Italien? Oavsett ser han cool ut. Ett tips till Victor är att använda en väska att ha sina prylar i – då blir jeansen automatiskt mycket snyggare.

John Guidetti 

View this post on Instagram

?‍?‍?

A post shared by John Alberto Guidetti (@johnguidetti) on

Modechefens kommentar:

Det är ju gulligt med barnen, John ser väldigt sympatisk ut, men han borde försöka komma bort från trasiga jeans. Det är inte där modebilden är just nu utan det ska vara helt och rent. Skorna väger upp för de trasiga jeansen, väldigt fina och rena. Men varför har du solglasögon på dig John? Det ser ju regnigt ut. Och ska man inte ha keps eller solglasögon, inte både och?

Marcus Berg

View this post on Instagram

Little champ ?? @alainfcae

A post shared by marcusberg9 (@marcusberg.9) on

Modechefens kommentar: 

Marcus Berg klär sig som så många gör nu för tiden, det är bekvämt och modernt. Fint att se att han inte har trasiga jeans. Samma tips till Berg som till Victor Nilsson Lindelöf: använd en väska för dina prylar du har i fickorna. Det ser mycket bättre ut då!

Oscar Hiljemark

View this post on Instagram

Tuesday’s in khaki...

A post shared by Oscar Hiljemark (@oscarhiljemark) on

Modechefens kommentar: 

Oscar är en ledare stilmässigt i landslaget, det finns en anledning till att han blev utnämnd till Sveriges bäst klädda man 2016. Han klär sig långt från typisk fotbollsspelarstil och det ska han ha kredd för. Han är mer intresserad av kvalité och mycket mer dressad, kanske för att han spelar i Italien? Han ser ut som en moderedaktör från valfri modetidning som besökt Pitti Uomo.

Läs också: Oscar Hiljemark på Cafés lista över Sveriges Bäst Klädda: ”Får höra en och annan gliring”

Isaac Kiese Thelin

View this post on Instagram

Happy birthday brother ❤️

A post shared by Isaac Kiese Thelin (@ikiesethelin) on

Modechefens kommentar: 

Bomberjacka och huvtröja går alltid hem. Skönt att se lite coola märken som Supreme. De trasiga jeansen får dock ett litet minus.

Ken Sema

View this post on Instagram

Sema x2 ???#juldagen

A post shared by Ken Sema (@kenzema12) on

Modechefens kommentar: 

Kul att han vågar ha hatt, det är få som har det och bär upp det. Bland fotbollsspelare är det oftast mycket kepsar och huvor så det är kul att se att han vågar bära hatt och kul med kostym. Kanske blir det en flytt till Serie A i sommar?

Emil Forsberg

View this post on Instagram

2 happy guys going home?✈️??

A post shared by Emil Forsberg (@eforsberg10) on

Modechefens kommentar: 

Emil ser lite ut som Ali G. Lite speciellt med logos från topp till tå. Perfekt outfit att resa i som han här har dragit till sin spets i lyxväg – det är ju en mysdress deluxe! Alla logos gör att man blir glad.

Jimmy Durmaz 

https://www.instagram.com/p/BUzMGoqFg22/?hl=sv&taken-by=jimmydurmaz%20

Modechefens kommentar: 

Bra försök, men en kortärmad skjorta ska inte vara så tight, den ska vara lite lösare och mer ledig. Man behöver inte använda slips till kortärmad skjorta heller, det blir ofta för stramt.

Emil Krafth

View this post on Instagram

Parkhäng?

A post shared by Emil Krafth (@emilkrafth) on

Modechefens kommentar: 

Kanske lite väl tajta jeans. Tips: testa chinos. Modebilden just nu är något mer vidd och Emil som är så vältränad kan bära upp mer vida byxor.

Albin Ekdal

View this post on Instagram

We’re going home ???

A post shared by Albin Ekdal (@albinekdal) on

Modechefens kommentar: 

Albin har alltid haft bra stil, alltid haft moderna märken. Han verkar alltid ha varit intresserad av och bär upp kläder väldigt bra oavsett om det är jeans, som här, eller kostym.

Mer mode och svenska landslaget från Café!

Albin Ekdal om landslagets nya VM-kostym

Oscar Hiljemark på Cafés lista över Sveriges Bäst Klädda: ”Får höra en och annan gliring”

8 kända svenska som är i akut behov av stilråd

Dela på Facebook
Tweeta
Uppdaterad 2023-09-10 12:57