Hoppa till innehåll

Cafés unika position på Paris modevecka: ”Kanye luktade dyr parfym”

Olle Arnell

Extremt påkostade produktioner och rekord i världskändisar på plats – när Daniel Lindström kom hem från Paris modevecka var vi tvungna att fråga ut honom om att stå axel mot axel med Kanye West, kolla fotboll med Alexander Skarsgård – och varför han inte orkade fota Rihanna.

De senaste dagarna har Cafés modechef Daniel Lindström varit på Paris modevecka och trots att Daniel varit på fler modeveckor än någon annan svensk såg man något nytt i hans ögon när han kom invalsande på redaktionen i morse.

Paris modevecka sommaren 2018 var något alldeles särskilt, med kändisar som Rihanna, Kanye West, Kim Kardashian, ASAP Rocky och Alexander Skarsgård närvarande, så vi bad Daniel sammanfatta det hela.

Daniel, hur många år har du besökt världens största modeveckor nu?

– Jag åkte till Milano första gången 1998, gick upp på Pradas kontor och tiggde åt mig en biljett till deras herrvisning. Jag fick en för de sålde lite kläder på NK på den tiden och sedan dess har jag varit på plats nästa varje säsong.

Var det här den bästa?

– Kanske inte bäst modemässigt, men uppmärksamheten kring herrmode har aldrig varit större.

Vad var det som gjorde att det lyste i ögonen på dig då?

– Louis Vuittons och Diors visningar var så extremt påkostade med produktioner jag aldrig sett tidigare. Jag var helt utmattad efteråt. Min telefon gick ner i sånt här ”Temperatur: iPhone måste svalna”, inte av värmen utan av att den typ brann efter alla stories jag lagt ut på kändisar, haha.

Har det någonsin varit så många högoktaniga kändisar på plats?

– Nej, inte på samma ställe samtidigt. Tills slut var det bara ”Äh, Rihanna står där men jag orkar liksom inte mer”.

Du kom NÄRA dem också.

– Jag lyckades ta mig backstage både på Louis Vuitton och Dior efter visningarna. Det är en konst i sig, jag har lärt mig de hemliga tricksen. Ett trick är att ta rygg på Tim Blanks, kritiker på Business of Fashion som släpps in ÖVERALLT. Du kan lura vakterna att tro att du är hans assistent.

Hur nära var du?

– Jag var jättenära Kim och Kanye. Vi hade sällskap ut från Palais Royal. Jag tog närbilder på Kanyes sneakers.

Hur luktade Kanye?

– Han luktade dyr parfym.

Du fotade Kim och Kanye på nära håll, ”bara gör man” sånt eller tänker man till innan?

– Nej, det är en hel del pressfotografer på plats så man behöver inte skämmas för att ta bilder. Selfies är en annan grej, det vågade jag bara förr när jag druckit nåt glas champagne.

https://www.instagram.com/p/BkSf-x7hz77/?hl=sv&taken-by=daniellindstrom

Var det någon annan ur svensk press på plats?

– En. Daniel Björk, duktig modeskribent på Bon.

Hur bar du dig åt för att komma in på Dior och Louis Vuitton?

– Louis Vuitton har en butik i Stockholm vilket gör det, inte enkelt, men ändå möjligt att få inbjudan. Dior är svårare men jag smörade för den nya presschefen och så har jag lite privat kontakt sedan tidigare med Kim Jones.

Vem ”vann” modeveckan, Kim Jones eller Virgil Abloh?

– Kim är en mycket duktigare designer så den kollektionen var starkare rent modemässigt men Virgils grejer på Louis Vuitton kommer säkert att sälja mer.

Vilken var den mest påkostade visningen?

– Måste ha varit Dior. Konstnären KAWS hade gjort en skulptur av 70 000 pioner som kostade ungefär 60 kronor styck. Plus en enorm produktion, läktare, sjukt många modeller, Diplo-soundtrack och mängder av influgna kändisar.

Vi har hört att du hängde med Alexander Skarsgård sen.

– Stämmer, han var inbjuden av Louis Vuitton.

Vad gjorde ni?

– Efter visningen gick vi till en bar, Chez Jaenette, och kollade på Frankrike-Peru.

Berätta något från era samtal.

– Jag frågade Alex om han kunde ta med mig på Louis Vuittons efterfest men han hade fått instruktion att maila in passfoton på sina plus-gäster två veckor i förväg så det var ganska kört.

Får vi på redaktionen träffa honom snart?

– Kanske. Störst chans har ni nog om ni går på en Bajen-match när allsvenskan drag igång igen.

Läs Daniels rapporter från modeveckan i Paris här!

https://www.instagram.com/p/BkSf-x7hz77/?hl=sv&taken-by=daniellindstrom

Nyhetsbrev

Varje vecka skickar Cafés redaktion ut de senaste, roligaste och vassaste artiklarna från sajten så du alltid håller dig uppdaterad.