När matsidan TasteAtlas samlar de lägst rankade maträtterna i världen får vi ses slagna av våra grannar i Finland som i skrivande stund håller andraplatsen. Detta får betraktas som aningen orättvist, eftersom blodpalten som toppar listan ju också förekommer en hel del i Sverige.
På en hedrande (?) bronsplats hittar vi dock ett tveklöst svenskt fenomen. Nämligen en maträtt som tydligen har sitt ursprung på Skellefteårestaurangen – calskrove. Vad är då en carlskrove, undrar du? Vad är det egentligen för rätt som rankas så lågt hos TasteAtlas att den hamnar på tredje plats på en jumbolista?

Jo, det är en calzone, där man bakat in en hamburgare med pommes frites. Varför upphovsmannen valt att göra detta är oklart, men antagligen för att se vad som händer. Ett annat stort frågetecken är hur TasteAtlas kunnat göra en sån teknisk miss och lägga denna rätt på en sämstalista, när det snarare låter som att den borde hamna på den andra listan, den med god mat.
185 kronor ligger i alla fall en calskrove på i skrivande stund och då ingår dricka. Det får sägas vara ett ganska bra pris för en maträtt som lär tillfredsställa de allra febrigaste bakisdrömmar.
Hela listan som uppdateras i realtid hittar ni här.

Läs även: Jonas Cramby listar de 5 sämsta grejerna med svensk matkultur