Hoppa till innehåll

Så viker du din bröstnäsduk

Johan Hurtig Wagrell

Bröstnäsduken är en bra grej för den som med små medel vill variera sin kavajoutfit. Materialen är många, där grövre mer strukturerade material passar till mindre formella sammanhang, siden lämpar sig för mer uppklädda tillfällen och (vit) bomull alltid funkar. Men vilken vikning ska man då använda när? Tänk så här: Ha roligt, ta det … Continued


Bröstnäsduken är en bra grej för den som med små medel vill variera sin kavajoutfit.

Materialen är många, där grövre mer strukturerade material passar till mindre formella sammanhang, siden lämpar sig för mer uppklädda tillfällen och (vit) bomull alltid funkar. Men vilken vikning ska man då använda när? Tänk så här: Ha roligt, ta det försiktigt och är du osäker så kör en flat fold.

När det gäller praktisk användning avråder vi från allt utom att erbjuda den till en gråtande person.


Flat fold

Vik näsduken på mitten längs vertikalen. Vik upp lite mindre än hälften så du får en bit över som du sedan låter sticka upp ur bröstfickan. Klart!


One point fold

Lägg näsduken så ett hörn pekar uppåt. Vik på mitten längs horisonten så du har en trekant där vecket är i botten och två hörn pekar uppåt. Vik över från vänster och sedan från höger så det ser ut som ett litet hus. ”Taket” på huset låter du sedan peka upp ur fickan. Om du lattjar lite med de sista vikningarna kan du få ett asymmetriskt tak.


Regular puff

Nyp tag i mitten på näsduken och skaka till lite. Med lite fantasi kan du tänka dig att du håller i ett litet spöke. Kläm åt lite med andra handen runt spökets midja, det är bra om överdelen blir lite slarvigt veckad. Vik sedan upp nederdelen och stoppa ner i fickan.

Two point fold

Börja som i one point fold med ett hörn upp och ett ner. Vik sedan upp nederdelen längs horisonten på samma sätt men gör det lite snett. Då får du två små takspetsar. Vik in vänstra och högra delen och stoppa ditt dubbelspetsiga tyghus i fickan. Boom!

Bilderna är hämtade från den här guiden, där det finns en mängd ytterligare vikningar att ge sig på. På Brooks Brothers finns det också en snygg guide till ett antal olika vikningar.

Nyhetsbrev

Varje vecka skickar Cafés redaktion ut de senaste, roligaste och vassaste artiklarna från sajten så du alltid håller dig uppdaterad.