Annons
Annons

image

Innelag

1. Sprid ut talangerna
– Sprid ut de som är extra duktiga på att slå i ledet så att ni snabbt kan kompensera en miss. Och även om det är förbjudet att byta platser i ledet kan man ta en rövare och röra om i slagordningen.

2. Slå säkra slag

– Följ hela tiden bollen med blicken och lär dig ”känna in” bollbanan. Ha ett avslappnat grepp om träet och placera respektive hand så att du känner att du har bra balans i slagrörelsen.

Annons
Gilla Cafe.se på Facebook

3. Spring taktiskt
– Spring bara på de säkra bollarna. Grundregeln om ni håller på att bli utbrända är att alla inte ska rusa. Låt den bäste löparen ta en rövare så ger du aldrig motståndarna chansen att bränna allihopa.Utelag


1. Slarva inte med lyrorna

– Lyror ger i längden mest poäng. Stå stadigt och kupa handen så att bollen har en välkommen plats att landa i och parera studsen i handflatan med den andra handen.

2. Ställ upp smart

– Modigast i laget längst fram som duckar för kalasträffarna och fångar upp messlagen. En långkastare som kan täcka upp en stor yta långt bak. Då kan man lägga krut på att ha folk på halvdistans.

3. Välj en lyrsäker brännare
– Brännaren ska vara lyrsäker och beredd att offra sig. Han ska hata att ta foten från plattan och hellre fläka sig raklång för att nå bollen.

 

Läs också: 4 knep som knäcker kompisarna när ni spelar kubb

Annons

Dela (11)
Tweeta

Annons


Laddar