9 snygga vintageplagg att hålla utkik efter

Oliver Beckman  |  Publicerad 2016-01-11 15:49  |  Lästid: 3 minuter
judir

Carl Pers, butikschef på Herr Judit-butiken på Östermalm, märker av att intresset kring vintageplagg blir större och större – och kunskapen bättre och bättre. Om man har lite koll på vad man ska hålla utkik efter kan man fynda loss rejält.

– Det bästa med vintage är att du kan hitta varumärken och plagg för bara bråkdelen av vad de kostar i originalpris. Har du bara lite känsla för material och modegrad kan du hitta rejäla fynd i en vintagebutik, säger Carl Pers.

Här tipsar Carl om 9 plagg att hålla extra utkik efter på din nästa vintage-runda.

Judit1

– Det här är en väska i ljusbrunt läder som vi själva framställt. Och det är väldigt svårt att hitta en "ny" för det här priset någon annanstans. Pris, 2 499 kr.

Judit2

– En så kallad grenadine-slips som vi också tagit fram själva, det här är en av de mest användbara slipsar som finns. Man kan säga att det är ett mellanting av en virkad slips och en klassisk sidenslips. Texturen på slipsen bryter ut något, vilket gör att den passar till det mesta. Pris, 699 kr.

Judit3

En hel outfit för en bråkdel av originalpriset.

– En grön kavaj som kommer från den italienska tillverkaren Brioni. Just den här modellen är i en härligt grön färg och den matchas med fördel ihop med andra färgskalor som exempelvis grått och blått. Pris, 1 995 kr.

– Skjorta med bruna ränder i nyskick, från Stenströms. Nu kostar den en bråkdel av vad den egentligen är värd. Pris, 399 kr.

– En sidenslips i fin kvalitet som är handgjord i London. Fin engelsk charm från Drakes. Pris, 650 kr.

– Ett par bruna morrskinns-byxor från Italien. Ett lagom dressat alternativ. Passar fint till just den här årstiden. Pris, 750 kr.

Judit4

– En indyboot från det amerikanska märket Alden som är kända för sitt lite grövre uttryck. Här en av deras mest ikoniska modeller. Pris, 2 995 kr.

Judit5

– Chukkaboots med crepesula från Kiton. Har en mycket elegant form. En lagom blandning mellan en rustik och elegant sko. Pris, 2 995 kr.

Judit6

– En dubbelknäppt rock. Dressat. Skitsnyggt. Pris, 5 995 kr.

Dela på Facebook
Tweeta
Uppdaterad 2023-08-29 22:16