Annons

Här är artisterna som är klara för Way Out West 2018

Peppa inför sommaren med årets lineup på Way Out West! Här är artisterna som är klara redan nu – och artikeln uppdateras allt eftersom.

Marlon Appelgren

Snart vänder det igen. Sommaren kommer tillbaka fortare än vi tror och då är det ju dags för höjdpunkten Way Out West. Den 9-11 augusti 2018 arrangeras festivalen för tolfte året i rad i Slottskogen i Göteborg. Här är artisterna du redan nu kan se fram emot.

Kendrick Lamar

Kendrick Lamar är klar för Way out West.

Annons

Den hyllade rapparen Kendrick Lamar återvänder till Slottsskogen och Way Out West 2018. Förra gången han gjorde ett festivalframträdande i Sverige var 2013. Förra året släppte han albumet Damn som har korats till ett av 2017 års bästa skivor av såväl Rolling Stones som The Guardian. I mars spelar Kendrick Lamar även för ett utsålt Globen.

Lykke Li

Sveriges egen drottning av indiepop står klar att inta scenen i Slottsskogen i sommar. Med tre succéartade album i baksätet är hon en av våra största och mest eftersökta artister i landet. På Way Out West gör Lykke Li sommarens enda framträdande i Sverige (vad man vet nu i alla fall).

Arcade Fire

Gilla Cafe.se på Facebook

I tolv år har Way Out West försökt att få Arcade Fire som headliner till festivalen, och nu blir det äntligen av. Det blir bandets första spelning på svensk mark sedan 2014 – så passa på!

Brockhampton

Brockhampton är hiphop-kollektivet från Texas på hela 15 man med rapparen Kevin Abstract i spetsen. Gruppen består av allt från rappare till art directors och producenter – ett gäng som helt enkelt gör allt för att få den kreativa processen att flöda – framför allt på scen.

J Hus

Londonbördige Momodou Jallow aka J Hus släppte sitt tokhyllade debutalbum Common Sense i maj 2017. Där hörs korsningar mellan hiphop, afrobeat, dancehall och grime – och albumet har minst sagt gått hem på båda sidor Atlanten.

Jorja Smith

En av Storbritanniens mest lovande R&B-röster är Jorja Smith. Denna nya stjärna tändes så sent som 2016 i och med retroinfluerade låten Blue Lights. Uppföljaren Where Did I Go? hyllades av Drake som då menade att det var hans absoluta favoritlåt.

Mura Masa

Har man samarbetat med artister som Damon Alborn, A$AP Rocky och Charli XCX är det ganska tydligt vad man har att komma med som producent. Mura Masa blir sommarens självklarhet för den som är ute efter sköna electro-vibes i Slottskogen.

Noname

Rapparen och poeten Fatimah Warner är artisten som startade sin karriär med poesitävlingar i Chicago. Förra året släppte hon sin debutmixtape där hon blandar sin poesi med jazziga beats – en utmärkande och nyskapande musikstil som man kan gunga till hela natten lång i sommar.

Grizzly Bear

Grizzly Bear är den amerikanska indierock-gruppen från Brooklyn som inte tvekar att vrida och vända sig mellan olika genrer. Något som inte minst hörs på bandets senaste albumsläpp Painted Ruins.

Way Out West 2018 pågår från 9-11 augusti.

Annons

Dela (1)
Tweeta

Annons


Laddar