WeSC håller kvar vid kärnan i sin nya sportiga kollektion

Olle Arnell  |  Publicerad 2015-11-20 14:16  |  Lästid: 2 minuter

Plaggen ur WeSC:s SS16-kollektion består av vändbara plagg i rejäla material med distinkta mönster. Det är en sportig kollektion som håller kvar vid märkets koppling till skate-kulturen men som samtidigt inspirerats av japansk streetwear med grafiska mönster hämtade från naturen.

– För SS16 har vi uppdaterat vårt denimprogram och fokuserat mycket på våra graphics samt funnit nya, okonventionella metoder att applicera dessa på plaggen. Materialen är rejälare och säsongens färger går mot jordnära toner som oliv i kontrast mot ljus khaki. Accentfärgerna är tegelorange och gul medan vitt, blått, gråmelerat och svart återfinns i basplaggen, säger designer Mattias Sahlin.

Utöver detta har man även anlitat Rasmus Wingårdh som designer för ett uppdaterat denim- och chinosprogram där man fokuserat på högkvalitativa material, okonventionella vävtekniker och nya tvättar.

– När det kommer till jeanskollektionen har vi fokuserat på att skapa ett brett spektrum av passformer och olika tvättar. Då WeSC varit i en stadie av förändring har det känts viktigt att bygga upp ett program som symboliserar det WeSC står för idag, säger Rasmus Wingårdh.

Kolla in kampanjbilderna på plaggen från WeSC i bildspelet nedan:

SS16-kollektionen kommer att vara tillgänglig online på www.wesc.com samt i utvalda butiker från och med januari 2016.

Dela på Facebook
Tweeta
Uppdaterad 2023-08-28 14:53