Whyred släpper ny denimkollektion – här är bästa plaggen

Skaffa snyggaste jeansstilen!

Daniel Lindström  |  Publicerad 2016-06-29 10:49  |  Lästid: 2 minuter
4

När de svenska varumärkena presenterade sina höstkollektioner under modeveckan i Stockholm tidigare i år stod Whyred ut.

Visningen, i Lilla Baren på restaurang Riche, hade extremt mycket energi. I högtalarna spelades brittisk alternativrock från slutet av 1980-talet på hög volym och modellerna såg ut som om de precis hängt av sig gitarrerna och klivit av en scen: smala och upprullade jeans, boots, skinnjackor och långa halsdukar. Inspirationen kunde enkelt härledas till just rockmusik och möjligen nutidens Saint Laurent designat av Hedi Slimane.

– Musik och konst har varit Whyreds byggstenar sedan märket grundades 1999, säger herrdesignern Jonas Bladmo. I kollektionen som kommer ut i augusti blir detta ännu tydligare.

The Jesus and Mary Chain, My Bloody Valentine och Primal Scream var stilbildande både musik och modemässigt i skiftet mellan 1980- och 90-tal. När den nya jeanskollektionen Whyred Denim skulle lanseras var det naturligt att plocka influenser här.

– Vi har fokuserat väldigt mycket på svart denim med en minimalistisk look, fortsätter Jonas Bladmo. Jeansen matchas med skräddade plagg som kavaj och skjorta eller en skinnjacka.

Whyred presenterar en ny jeansmodell, Lou, som är super slim men har ett tyg med stretch. Skinnjackan Kaye i klassisk pilotmodell och leopardmönstrade rocken Yani är andra nyckelplagg.

– En intressant jeanslook innehåller ju fler plagg än själva byxorna. Det känns kul och intressant att vi nu kan presentera ett tydligt denimkoncept som även består av massor av överdelar med hög modegrad.

Jeansen kostar från 1 200 kronor till 1 400 kronor.

Viktigaste plaggen från Whyred denim

3

Rock, 5 000 kr.

1

Jacka, 1 500 kr.

2

Boots, 3 300 kr.

Se alla looks från Whyreds visning – klicka på bilden! 

[allergallery id="75073"]

Dela på Facebook
Tweeta
Uppdaterad 2023-09-04 13:57