Hoppa till innehåll

Café väljer: Fyra blå jeans som sätter stilen i vår

Ralph Lauren, Pierce Brosnan och Bob Marley
Rasmus Blom, redaktionschef på Café Magazine

Kläder ska trots allt användas och inget plagg är så användbart som ett par blå jeans. Café tipsar om fyra snygga modeller som ingen kan misslyckas i.

En av garderobens verkliga hörnstenar, för att inte säga själva fundamentet som garderoben vilar på, är de blå jeansen. Besjungna av såväl Jocke Berg som Bruce Springsteen är det få plagg med samma klassikerstatus. Denim är ett av modevärldens mest slitstarka och älskade material, och ett par byxor i materialet har den fina egenskapen att de bara blir snyggare ju mer du använder dem.

Bär dem med ett par sneakers och en t-shirt eller mer dressat till skjorta och kavaj. Eller gör som Ralph Lauren som alltid matchar jeans och smoking (på bilden ovan kör han dock en Canadian Tuxedo som Pierce Brosnan och Bob Marley). Jeans funkar till allt.

Café sonderar jeansterrängen och väljer fyra favoriter.

1. Jeanerica

1 900 kr

Jeanerica skapades av modeveteranerna Jonas Clason och Lena Patriksson Keller som en stor hyllning till just jeans. Varumärket har blivit något av en Café-favorit och det går inte att ha ett möte utan att minst en redaktionsmedlem bär ett par Jeanerica-brallor. Passformen är fantastisk och kvalitén är skyhög (varför också priset är aningen högre). Ett säkert kort är modellen TM005.

2. Oscar Jacobson

1 799 kr

En annan gammal redaktionsfavorit är förstås Oscar Jacobson som har gjort flera spännande satsningar den senaste tiden. Bland annat har företaget börjat med secondhand och uthyrning med föredömliga hållbarhetskonceptet Sustain (som Cafés syskontidning King skrivit om här). Tillsammans med designern Roland Hjort har man även lanserat välskräddade jeans som funkar till både vardags och fest.

3. Levi’s

1 199 kr

Det vore tjänstefel att tipsa om jeans utan att nämna Levi’s – själva moderskeppet, den heliga graalen och big bang. Om du känner dig osäker på vilka jeans du ska välja – gå till Levi’s. Inget företag har så mycket erfarenhet när det kommer till denim. Med sin nya kollektion för våren och sommaren 2022 har man medvetet snålat med vatten och energi under designprocessen för att främja miljön, utan att tumma på kvalitén. Resultatet är toppen!

4. COS

690 kr

H&M-ägda COS är tillsammans med systerföretaget Arket go-to-stället för den som letar efter schyssta basplagg av skandinaviskt snitt. Schyssta i flera bemärkelser bör sägas, precis som alla andra varumärken på den här listan verkar COS för en hållbar framtid. Här ser vi en mellanblå modell utan stretch i 100 procent återvunnen bomull till en prislapp som känns överkomlig.

Artikeln publicerades först på Cafés syskonsajt Kingmagazine.se.

Nyhetsbrev

Varje vecka skickar Cafés redaktion ut de senaste, roligaste och vassaste artiklarna från sajten så du alltid håller dig uppdaterad.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.