Hoppa till innehåll

Will Ferrell hyllas för dokumentär om transsexuella vännen

Sundancefestivalen har ett riktigt starkt år med flera omtalade premiärer. Nu senast den personliga och roliga dokumentären Will & Harper som rev ner stående ovationer i salongen.

När Will Ferrell fick veta att hans vän Harper Steele inte längre identifierade sig som man erbjöd han först allt sitt stöd till henne. Därefter föreslog han att de båda skulle ta en roadtrip genom USA. Resultatet är dokumentären Will & Harper som nyligen hade premiär på filmfestivalen Sundance till stående ovationer och även hyllas av kritiker på Rolling Stone, Variety och Vulture, för att nämna några.

Steele och Ferrell möttes för första gången under inspelningarna av Saturday Night Live där Steele var en av manusförfattarna. Steele omnämns som en av de första som förstod hur man egentligen skriver humor för en så säregen skådespelare som Will Ferrell. Därefter har de båda samarbetat under många år i en mängd olika projekt och blivit mycket goda vänner på vägen.

Dokumentärens premiss är att Will och Harper på sin resa återbesöker platser och situationer som Harper känt sig väl bekant med under sina år som man, men som hon nu känner oro inför att passa in i. Trots det uppriktiga och personliga ämnet ska dokumentären vara väldigt rolig och ha en enorm styrka i de båda huvudpersonernas kemi.

Will & Harper saknar än så länge globalt releasedatum, men det lär bara vara en tidsfråga.

Nyhetsbrev

Varje vecka skickar Cafés redaktion ut de senaste, roligaste och vassaste artiklarna från sajten så du alltid håller dig uppdaterad.