Hoppa till innehåll

11 bästa reaktionerna på Will Smiths örfilande av Chris Rock

Will smith slår Chris rock
Robin Åberg

En skandal är det bästa sättet för en gala att få uppmärksamhet.

En gala utan en skandal är som en actionfilm utan en biljakt – dötrist. Det är precis också vad nattens Oscarsgala hade varit om det inte vore för skandalen med stort S (för smäll) som du borde ha koll på vid det här läget. För den som sover under en sten kommer här en snabb genomgång:

En av värdarna och prisutdelarna under galan var komikern Chris Rock. Innan han skulle dela ut pris i kategorin Bästa dokumentär, följde han arbetsbeskrivningen och drog några skämt på de svinrika skådisarnas bekostnad. Ett skämt gick inte riktigt hem hos Jada Pinkett Smith och (efter en stunds betänkande) Will Smith.

Jada, jag älskar dig. G.I Jane 2, jag kan inte vänta på att se den sa Rock från scenen. Skämtet syftade på att Jada Pinkett Smith, precis som Demi Moore i filmen G.I. Jane, har rakad skalle. Jada Pinkett Smith har tidigare gått ut med att det beror på att hon drabbats alopecia, håravfall.

Will Smith skrattade först gott men kom sedan på sig själv (eller så såg han sin frus reaktion) och gick då upp på scenen och gav Rock en rejäl örfil, varpå Rock utbrast Will Smith just smacked the shit out of me. När Smith sedan gått tillbaka till sin plats kunde man höra honom skrika Håll min frus namn borta från din fucking mun.

Då det här är skådespelets högborg vi talar om gick såklart snacket igång om detta var iscensatt eller inte. Än så länge verkar de flesta eniga om att det faktiskt var på riktigt och de inblandades reaktioner verkar tyda på det. I Will Smiths tacktal, för priset som Bästa manliga skådespelare i en huvudroll, bad han om ursäkt för sitt agerande (utan att nämna Rock) och galans officiella twitterkonto tog avstånd från våld.

Men som vi tidigare var inne på är skandaler det enda som gör galor roliga och med tanke på hur tittarsiffrorna med åren sjunkit fick Smiths hjärnsläpp intresset att öka rejält, enligt Brandwatch. I samband med örfilen ökade antalet omnämnanden av evenemanget per minut lavinartat och nådde sin topp strax efter elva då Smith tog emot sitt pris. Enligt Brandwatch statistik nämndes priset Smith vann mer än någon annan, 393 960 gånger. Näst flest omnämningar fick priset för Bästa skådespelerska i en biroll som endast nämndes 35 140 gånger.

Grafik: Brandwatch

Bästa reaktionerna på Will Smiths örfil:

Självklart bjöd några av dessa reaktioner på goda skratt och mer eller mindre tänkvärda reflektioner. Nedan har vi samlat några av de bästa.

1. Will Smiths lynne.

https://twitter.com/TrickyTeun/status/1508379248976932874?s=20&t=zfS5y1o-R8IyiHfzWPzc5Q

2. Spider-meme 1

3. Spider-meme 2

4. Batman-meme

5. Alla minns väl minnesraderaren från Man in Black?

6. Smiths agerande påminner om en annan galning.

7. Förutsåg Family Guy detta?

8. Sten, sax, påse – fast på engelska

9. Lupita Nyong’o hamnade mitt i händelsernas centrum och reagerade som alla andra.

10. The Rock är The Rock

https://twitter.com/JentlyPLAYS/status/1508375628793397255?s=20&t=zfS5y1o-R8IyiHfzWPzc5Q

11. A meme is born

https://twitter.com/shakirsltn/status/1508306916933521409?ref_src=twsrc%5Etfw%7Ctwcamp%5Etweetembed%7Ctwterm%5E1508306916933521409%7Ctwgr%5E%7Ctwcon%5Es1_c10&ref_url=https%3A%2F%2Fwww.timeslive.co.za%2Fsunday-times%2Flifestyle%2F2022-03-28-lift-a-new-meme-has-been-born-nicole-kidmans-reaction-to-will-smith-slapping-chris-rock-goes-viral%2F

Nyhetsbrev

Varje vecka skickar Cafés redaktion ut de senaste, roligaste och vassaste artiklarna från sajten så du alltid håller dig uppdaterad.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.