Hoppa till innehåll

Will Ferrells läskiga hyllning till svenska landslaget sänder fel signaler

Ett skrikande fan, Will Ferrell i sverigetröja och Chris härenstam och Glenn Strömberg

Cafés EM-svep är listan som samlar det senaste dygnets händelser från fotbollsfesten i öst. Målen, citaten, klavertrampen och det roligaste från fotbolls-EM 2021. Häng med!

Café hårdbevakar EM och i den här artikelföljetongen sammanfattar vi det bästa, roligaste, knäppaste och galnaste från det senaste dygnet – ja, saker du inte vill missa från fotbolls-EM:s alla hörn. Idag går vi igenom pappa Glenn Strömberg, Schweiziska nerver och Will Ferells läskiga peppvideo.

1. Strömberg och Härenstams fader-son-relation är normal

Annars är allting normalt, Chris sover, det är normalt… Jag ska fixa loungen inne på Schiphol så att han kan äta lunch innan vi åker Chris, det är också normalt.

SVT:s dynamiska kommentatorduo Chris Härenstam och Glenn Strömberg är på rundresa runt Europamästerskapets arenor och städerna arenorna ligger i. Glenn är flitig på att dokumentera det hela via Instagram och den som hängt med GuruGlenn där kanske lagt märke till den tydliga rollfördelningen som verkar ha uppstått under resan: Pappa Glenn och ”lillgrabben” Chris, det är normalt.

Under senaste veckorna har vi kunnat följa hur Glenn fixar käk, guidar runt och snusar medan Chris mest verkar vila, det är normalt.

Duon har kommenterat ihop sedan 2001 och verkar ha utvecklat en fin relation under åren, det är normalt, men efter att noga ha granskat Glenns instagramflöde från tidigare mästerskapsresor har vi kommit till slutsatsen att denna rollfördelning växt fram under detta mästerskap. Vad det beror på är inte klart i nuläget men det blir bra, Andra bene, Mola Mia. Det är normalt

Café har sökt Glenn Strömberg för en kommentar men ännu inte fått svar.

2. Schweiz otroliga drama fångades ett fans utbrott

https://youtu.be/iRb1g7QYLpM

Gårdagskvällens matcher var så fulladdade med dramatik att till och med neutrala åskådare fick bita på fingrarna när stornationerna Spanien och Frankrike hängde på repen. Först tappade Spanien 3-1-ledning mot Kroatien men räddades till slut av den så ifrågasatte Morata i vad som kom att bli EM-historiens näst målrikaste match. Då trodde vi att vi sett en historiskt dramatisk match. Men det var bara förrätten.

Den efterföljande matchen mellan Schweiz och Frankrike skulle bli än mer dramatisk. Världsmästarna mot Schweiz, Brie mot Gruyère, kamp om alperna om man så vill. Efter att Schweiz precis som Kroaterna hämtat upp 1-3 till 3-3 i slutminuterna vann de till slut på straffar och satte punkt för en otrolig fotbollskväll. Det Schweiziska fanet i videon fångade känslan perfekt.

3. Will Ferrell skickar läskig hälsning till svenska landslaget

Vad är det med att Sverige är så dåliga på att peppa igång innan matcher? Häromdagen påpekade Sigge Eklund i podden Alex & Sigge att flera av årets EM-låtar saknar hopp och går i moll, att ingen låt siktar på att ”gräva guld”. Nu är det dags för Will Ferrell att sänka stämningen.

För det är något med det här klippet som ger en kalla kårar. Är det att de i övrigt är så tyst i videon, att Will sitter där ensam och skriker argt på svenska likt en dement gubbe som gömmer sig från personalen på ålderdomshemmet eller att det ser ut som Will Ferrell fast med ett sånt FaceApp-filter som gör att man ser gammal ut?

Han må sätta de få smeknamn vi har i truppen och han hejar på men peppar han verkligen? Nä inte fylls man med känslan av att man kan springa igenom väggar av den annars älskvärde Will. Vad du än gör innan matchen ikväll Janne, visa inte det här för laget, spela något om att gräva guld istället.

Nyhetsbrev

Varje vecka skickar Cafés redaktion ut de senaste, roligaste och vassaste artiklarna från sajten så du alltid håller dig uppdaterad.