Hoppa till innehåll

Zidane frontar årets kanske snyggaste fotbollskollektion

Zinedine ZIdane som modell för Palace x Y-3

Såhär ska ett modesamarbete med en fransk mittfältslegendar se ut.

Den tidigare Guldbollenvinnaren Zinedine Zidane förde sig på planen i samma klass som sitt flärdfulla namn – elegant och karismatiskt. Sedan den franske mittfältseleganten tog adjö till smörpassen och de lätta sidledsförflyttningarna på planen har han coachat Real Madrid till flera ligatitlar och Champions League-vinster. En av den moderna fotbollens största har just nu ett sabbatsår i väntan på nästa tränargärning och då finns oceaner av tid över till att ställa sig framför kameran för ett modesamarbete.

Zidane har slagit sina påsar ihop med det brittiska skatemärket Palace och den japanska designern Yohji Yamamotos Adidas-ägda Y-3. Tillsammans har de tagit fram en stilren kollektion beståendes av matchtröjor och tracksuits som funkar både på och utanför fotbollsplanen. Y-3 designar sedan 2014 Real Madrids matchtröjor, vilket gör valet av Zidane som modell än mer logiskt.

Tillsammans med den franska skejtaren Lucas Puig syns Zidane i en vit, retrodoftande tracksuit med en Y-3-logga på bröstet och ett stort Palace-emblem på ryggen.

Kollektionen, som släpps på fredag, innehåller även en fotbollströja där det krävs kraftigt nedsatt syn för att missa vilka som är avsändare.

Kollektionen släpps på fredag klockan 12.00 svensk tid i Palaces butiker och på deras hemsida. För att lyckas lägga vantarna på något av plaggen lär du behöva trycka frenetiskt på ”refresh”-knappen och samtidigt ha lite flyt.

Nyhetsbrev

Varje vecka skickar Cafés redaktion ut de senaste, roligaste och vassaste artiklarna från sajten så du alltid håller dig uppdaterad.