10 hetaste nyheterna på Netflix i december

Nytt på Netflix i december 2019.

Netflix aspirerande Game of Thrones-arvinge The Witcher, en ny norsk tv-serie med Felix Sandman och mästerliga regissören Noah Baumbachs nya Netflix-film Marriage Story är några av höjdpunkterna när världens största streamingjätte bakar nytt under december.

Joakim Almén  |  Publicerad 2019-11-25 14:01  |  Lästid: 2 minuter

December betyder jul, jul betyder julledighet och julledighet betyder ett överflöd av tid att gona ner sig i serier och filmer. Tur då att streamingjätten Netflix i vanlig decemberordning inte ligger på latsidan vad det gäller att skicka ut intressanta nyheter.

Café hjälper dig att sålla bland mängden nytt och plockar ut russinen ur december månads saffransmakande streamingkaka: Här är de 10 hetaste nyheterna på Netflix i december.

SERIER


1. Home for Christmas | 5 december

Ny norsk Netflix-originalserie där även Störst av allt-skådisdebuterande Felix Sandman har en bärande roll. Serien handlar om Johanne som lessnat på kommentarer om hennes relationsstatus. Likt en sorts julkalender inleder hon en 24-dagarsjakt på en pojkvän att ta med hem till julfirandet.

2. The Witcher | 20 december

Mr. Stålmannen, Henry Cavill, spelar den atletiske monsterjägaren Geralt av Rivia. The Witcher är baserad på den polske författaren Andrzej Sapkowskis fantasyromaner med samma namn som, med stor framgång, också har adapterats i tv-spelsform. Netflix verkar tro stenhårt på The Witcher som nästa GoT-arvinge – det har snackats om att en storyline finns för sju säsonger framåt. Nu: Upp till bevis.

3. You, säsong 2 | 26 december

Jag har själv sett den överraskande bra första säsongen om bokhandlaren Joe (spelad av Penn Badgley) som blir kär (läs: besatt av) en tjej och gör allt för att vinna hennes kärlek (läs: bokstavligen dödar för den). Nu kommer säsong två, där Joe jagas av sin historia och, av allt döma, blir besatt av en ny kvinna. Lär vara lika kusligt obehaglig som den starka första säsongen.

DOKUMENTÄRER


4. The Confession Killer | 6 december

Netflix har haft ett starkt true crime-år med dokumentären om Ted Bundy och nu senast The Devil Next Door om WWII-fångvaktartyrannen Ivan The Terrible. Nu kommer nästa Netflix-producerade true crime-dokumentär när historien om USA:s motsvarighet till Thomas Quick-fallet, Henry Lee Lucas a.k.a The Confession Killer berättas i en miniserie.

FILMER


5. I, Tonya | 1 December

Hyllad film om en av idrottsvärldens historiskt mest ökända beefs, den mellan amerikanska konståkarna Tonya Harding och Nancy Kerrigan inför OS i Lillehammer 1994. Margot Robbie spelar Tonya Harding som tillsammans med sin pojkvän tummar på allt vad moral och fair play heter.

6. Gudfadern 1-3 | 1 december

Du har väl sett Gudfadern-filmerna? Inte? Då är det dags att plöja dom under julledigheten. Om du redan har sett Gudfadern-filmerna? Ja, då är det dags att se dom igen.

7. Marriage Story | 6 december

Oscarsnominerade Noah Baumbach (The Squid and the Whale) nya Netflix-film radar upp idel tunga namn i rollbesättningen: Adam Driver, Scarlett Johanson, Laura Dern och Ray Liotta. Som filmtiteln antyder handlar filmen om ett äktenskap i kris och en familj som kämpar för att hålla ihop. Given titt under julens förslappande soffdagar.

8. 6 Underground | 6 december

Ny thriller med Ryan Reynolds. Tja, det räcker väl som incitament för att åtminstone ge filmen en kvart?

9. Mission: Impossible – Fallout | 10 december

Tom Cruise trummar på som agenten Ethan Hunt som han spelade för första gången redan 1996 i den första (och fortfarande bästa?) Mission Impossible-filmen. Den sjätte MI-filmen Fallout har med sina 7,8 dock bäst snittbetyg av samtliga MI-filmer på IMDB och är riktigt, riktigt bra. Även med svenska Rebecca Ferguson och Stålmannen/The Witcher-mannen Henry Cavill.

10. The Two Popes | 20 december

Guds stad-regissören Fernando Meirelles tar tittaren bakom Vatikanens stängda dörrar, där Anthony Hopkins spelar den konservative Påve Benedict XVI och Jonathan Pryce den något progressivare arvtagaren Påve Francis. The Two Popes har fått väldigt fina recensioner på förhand och har bland annat hyllats för sin humor.

Dela på Facebook
Tweeta

Redaktionen tipsar

Uppdaterad 2019-11-25 14:18