Hoppa till innehåll

11 gånger Emma Frans bevisat att hon är en av de roligaste svenskarna på Twitter

Emma Frans Twitter
Jonas Fiskáare

Emma Frans besitter inte bara kompetens och expertis som doktor i epidemilogi, hon är också en väldigt rolig debattör.

Våren 2020 kommer att omnämnas i historieböckerna som den epok i historien då epidemiologerna, virologerna och virusexperterna blev rikskändisar. För bara några månader skulle få ha reagerat när de hörde namn som Anders Tegnell, Johan Giesecke, Jan Albert, Agnes Wold med flera. Idag är det helt annorlunda.

https://www.instagram.com/p/B_1rzryJnAM/?utm_source=ig_web_copy_link

Men, det finns en virusexpert som redan innan pandemins bröt ut var ett känt ansikte för allmänheten – Emma Frans, doktor i epidemiologi. Under flera års tid har hon bloggat, varit vetenskapsskribent för Svenska Dagbladet och gett ut böcker där hon på ett pedagogiskt och underhållande sätt upplyst svenskarna hur man navigerar genom det snåriga informationslandskap vi lever mitt i.

För tre år sedan belönades hon med det Stora Journalistpriset i kategorien Årets röst och utsågs samma år till Årets folkbildare. Sedan dess har hon varit ett frekvent återkommande ansikte i diverse mediala sammanhang. Hon är också känd som en mycket uppskattad debattör i sociala medier. Framförallt genom sitt twittrande – av somliga (Caféredaktionen inkluderad) ses hon som en av de absolut roligaste och vassaste Twitter-användare vi har i vårt avlånga land.

För att påvisa hennes briljans har Café tagit fram en lista med några av hennes roligaste tweets under 2020.

12 tweets som bevisar att Emma Frans Twitter-konto är ett av Sveriges roligaste:

1.

Svenskar är ett folk som få andra länder vill beblanda sig med under rådande covid-19-tider. Bland annat har våra nordiska grannar stängt ner sina gränser mot Sverige. Något som inte minst många skåningar tycker är orättvist, då danskarna får resa obehindrat över bron till Sverige. Kanske är den bästa medicinen att ge tillbaka med samma mynt?

2.

Under våren har många icke-experter tagit sig friheten att ge sig in i debatten för att predika om hur andra ska bete sig.

3.

4.

Den kalla insikten om att man kanske borde kika på att byta åsikt.

5.

Många som såg SVT:s program Mötet höjde nog på ögonbrynen en aning när Katrin Zytomierska, som valt att isolera sig själv och sin familj uppe i Norrland, riktade sylvass kritik mot den svenska coronastrategin och uttryckte att det var obegripligt att Sverige inte gjort en total lockdown. Zytomierska har uppenbarligen helvänt i frågan.

6.

Pandemi, absolut, men vad händer med Kolbeinn Sigthorssons säsong 2020?

7.

8.

En av många anledningar varför man gillar att följa Emmas twittrande är att hon inte bara göra roliga spaningar – hon besitter även förmågan att ge klockrena svar på tal.

9.

Av fotbollsjournalisterna Gusten Dahlin och Olof Lundh fick Emma Frans en guldstjärna för sitt utsnitt när hon medverkade i Fotbollsfredag – och passade på att kommentera Anders Tegnells så kallade ”storkukslugn”.

10.

11.

Åsikterna om munskydd, och hemmasydda påsliknande saker, går isär.

Nyhetsbrev

Varje vecka skickar Cafés redaktion ut de senaste, roligaste och vassaste artiklarna från sajten så du alltid håller dig uppdaterad.