Annons
Annons

11 småsaker alla som bor ihop stör sig på – oavsett relation

Det finns stora problem i världen och sedan finns det mindre som man stöter på i sitt eget hem. Alla vet att de här svårigheterna egentligen inte spelar någon roll, men likväl kan de reta gallfeber på personer som bor tillsammans.

Tobias Skagerström

partner-brak

1. Åt vilket håll toapapperrullen sitter

Toaletten använder man varje dag och därför blir detta lilla problem väldigt tydligt och uppenbart om ens rumskamrat sätter toarullen åt fel håll. Självklart kan man ta papper från båda hållen, men det är känslan och enkelheten man känner när man ska ta papper som är avgörande. Sedan ska man inte ens börja diskutera vilken sorts toapapper den andre personen köper. De här två faktorerna kan starta krig.

Annons

 

2. Att den andre personen andas för högt

Detta är extra störigt när man ska sova och det enda man kan koncentrera sig på är sin rumskamrats andning. Så svårt borde det inte vara att andas lite tystare…

 

3. Var man lägger fjärrkontrollen

Paniken som infinner sig när ens favoritprogram börjar på tv och man har gjort sig redo för soffan med snacks, dricka och en filt. Då återstår bara att sätta på tv för att se vem som åker ut i veckans final av Idol, men det går inte för fjärrkontrollen har fått vingar och är spårlöst borta.

 

4. Hur man tar smör

Det kan göras skidbackar av olika svårighetsgrader eller mer rena konstverk i smöret med kniven. Det här problemet kan även uppstå med ost.

smör

 

5. Den andres duschvanor

Det kan vara allt ifrån hur ofta eller sällan rumskamraten duschar. Det värsta är nog om din rumskamrats lukt kommer in fem minuter tidigare i rummet än själva personen.Det kan även bli hårda ord om båda behöver duscha samtidigt innan jobbet.

 

6. Den andre personens dygnsrytm

Om ens rumskamrat inte ska upp tidigt på morgonen nästa dag men du ska det så skulle man ju uppskatta lite tystnad så man själv kan fortsätta sova. Istället blir det tvärtom med en maratonsession av FIFA eller senaste tv-serien.

 

7. Skriver för högt på datorn

De där tangenterna kan låta otroligt högt ibland.

 

8. Ljudvolymen på tv:n

Aldrig hittar man en rumskamrat som har samma volym som en själv, det är antingen för lågt eller för högt men aldrig perfekt.

tv

9. Snyltandet

När ens Netflix-konto blir gemensamt men den andre personen inte betalar något. När schampot i flaskan minskar men du inte har använt det på ett tag.

 

10. Tar den sista av något

Ibland vill man inget hellre än ta en öl, men det går inte eftersom flaskan som man räknat med skulle vara där plötsligt är borta och din rumskamrat har inte köpt någon ny.

 

11. Flyttar på ens saker

Det kallas organiserat kaos och man har bättre koll på sina saker än vad andra kan tro. Men det tror inte rumskamraten på utan flyttar nycklar, kläder och allt möjligt till andra ställen så att det ska se snyggare ut i lägenheten. Vilket tillför att ens organiserade kaos blir ett riktigt kaos.

 

Annons

Dela (132)
TweetaLaddar