Annons
Annons

omslag

Äntligen är det dags att flytta – eller!? Nej, att flytta är en sällsynt plågosam process, bära tunga soffor och byråer, flyttstäda och klämskador. Här är 13 fruktansvärda saker du måste uthärda innan du flyttar till ditt drömhem. 

* * *

Annons

1. Du inser att ditt hem är ett bombnedslag

chaos

Ett dussin deltagardiplom från mellanstadiet rasar ut när du börja rensa i bokhyllan, lådor med HDMI-sladdar och gamla installationsskivor kryllar i varje skåp och tydligen har du en hel sopsäck med glödlampor och slagborrar.

 

2. Halva helgen går till att sortera värdelösa grejer

flytt3

Du genomgår en inre förhandling över varje värdelöst bråte du äger och sorterar noggrant – ”Någon gång ska jag faktiskt spela igenom alla mina Playstation2-spel. Nej! Ta bort fingrarna – man kan inte blanda KONAMI med UBISOFT!”

 

3. Flyttlådorna räcker inte

flytt2

Du får plats med hälften av dina studentpresenter och anteckningsböcker från gymnasiet innan dina tre söndervikta flyttlådor är helt överfulla.

 

4. Du tager vad du haver

systemkassar

Du tröttnar på sorteringen, och blandar hej vilt ospelade cd-skivor och kastruller i en kasse – några örngott, mobilladdare och kvitton i en annan.

 

5. Du ger dig på att montera isär möblerna

flytt4

Efter att ha sluntit med en trubbig stjärnmejsel i 45 minuter ger du upp. Möblemanget ska ändå monteras ihop om ett par timmar sååå – ”there’s where that shit goes. ”

 

6. Du försöker pressa soffor genom trånga dörrar

flytt5

Ett vänskapsband är aldrig så starkt att en tung soffa genom en dörrkarm inte kan få det att brista. ”Vinkla vänster, nej min vänster – din höger! Aj mina fingrar kläms. Ställ ner den, STÄLL NER DEN FÖR HELVETE!”

 

7. Du inser att dina grannar inte kommer vara till hjälp

flytt78

När du står med ett ofrivilligt gällivarehäng i trappuppgången och balanserar en lampskärm och en låda med ungarnas lego. ”Ursäkta herr Granlund, men skulle du kunna ge mig en hand här?”

 

8. Flyttstädningen

foreandafter2

Du gnuggar varje kvadratmikrometer av yta med tandborste och klorin. Likt en geolog kan du urskilja de tre senaste åren av middagar som packats likt skiktade jordlager bakom ugnen. Till slut känner du knapp igen ditt hem – ”varför har jag inte gjort det här tidigare?”

 

9. Flytt-tvättningen

flytttvatt

När allt är packat och klart märker du att inga kläder har packats med. De ligger där de brukar – i tvättkorgen. Du vill inte inviga lägenheten med sura strumpor så du drar en fuling och klämmer in dig mellan två bokade tvättider.

 

10. Hyrbilsångesten

tiny_Car3

Du snålade med hyrbilen eftersom du inte förstått vidden av ditt materiella ägande. Du valde bort mellanklassen på OKQ8 med argumentet – ”Det går ju att vika ner sätena!”

 

11. Det tvångsmässiga besöket på IKEA

que

Eftersom du ”ändå har en bil” är du tvungen att ta en tur till IKEA. Du köper en bokhylla i ett dussin delar och blir skickad till varuutlämningen där du sitter på en kundvagn med hakan i nävarna och väntar resten av kvällen.

 

12. Flytthelgen är över

bad2

Klockan slår strax efter midnatt och äntligen färdigt! Helgen är slut och måndag fortsätter med jobb och vardag så du hinner inte packa upp någonting. Du tvingas bo i kartonger och äta fiskpinnar på papptallrik i en vecka.

 

13. När du äntligen får börja forma ditt nya hem

interior

Till slut förstår du varför du flyttat från ditt tidigare kyffe. Du upptäcker ditt nya hems unika planlösningar, generösa ljusinsläpp och möjligheter ditt gamla hem bara kunde drömma om. ALLT ÄR FÖRLÅTET – tills nästa gång du surfar in på Hemnet och börjar drömma om några kvadratmeter större.

 

Erik Lejdelin

* * *

Mer kul!

9 skäl till att sommartid är det dummaste som finns 

12 saker bara du som bor i Stockholm förstår

7 personer som visar att Vine dog alldeles för tidigt i Sverige

Annons

Dela (99)
TweetaLaddar