Hoppa till innehåll

2000-talets fem sämsta parodifilmer

På 2000-talet dominerades den breda humorn fullständigt av en vedervärdig trend – den obegåvade parodin. Att se tillbaka på den känns som en baksmälla som aldrig vill ta slut. Därför har Cafés Jonas Strandberg gjort det åt er. Så ni ska slippa. Här är 2000-talets sämsta parodifilmer, rankade från minst outhärdlig till absolut värst.

5. Scary Movie 4 (2006)

Det är den första Scary Movies fel att vi fick alla de här skitfilmerna på listan. Den gick löjligt bra på bio, av den enkla anledningen att på 2000-talet var folk generellt ganska dumma i huvudet och skrattade direkt om man kände igen något i en film från ett annat sammanhang. Med det sagt, den sämsta filmen i serien (av dem som släpptes 2000-2009) är Scary Movie 4. Här har man helt gett upp ambitionen att göra parodi på skräck och nöjer sig med vad som helst som är lite aktuellt. Något annat man har gett upp på är tyvärr att skriva skämt.

4. Date Movie (2006)

Perfekt för alla som såg Not Another Teen Movie och kände att ”den här filmen är lite för bra, finns det något av lite lägre kvalitet, med fler obegåvade tjockisskämt så vore det toppen?”

3. Disaster Movie (2008)

Här börjar det bli uppriktigt svårt att titta. Den här parodin på superhjältefilmer/katastroffilmer/science fiction/populära tv-serier är ett hån. Man känner verkligen att kreatörerna framförallt riktar sig mot den lobotomerade demografin.

Tankarna vandrar till människor som konstant drar dåliga skämt och direkt kommer med brasklappen att det är en dålig ordvits. Man tänker, varför drar du ett skämt om du vet att det är dåligt? Så känner man med alla de här filmerna, fast med skillnaden att det varje gång är tiotals miljoner dollar inblandade.

2. Meet the Spartans (2008)

Aj, aj, aj. En parodi på den redan från början ganska hjärndöda filmen 300 släppt två år efter inspirationskällan. Som ni hör, såväl roligt, elakt som aktuellt. Utöver att den naturligtvis inte är det minsta rolig är Meet the Spartans största problem att den ser extremt billig ut.

1. Epic Movie (2007)

Den här filmen kostade 20 miljoner dollar och drog in nästan 87 miljoner dollar. Båda de summorna är fullständigt obegripliga. Man skäms för mänsklighetens skull att den här filmen lyckades nå så stor finansiell framgång. I Epic Movie bestraffas vi med parodier på Narnia, Harry Potter, Kalle och chokladfabriken, Pirates of the Carribean och X-Men.

Något för alla, som ni hör. Alla som begått grova brott och där livstids fängelse känns otillräckligt.

Nyhetsbrev

Varje vecka skickar Cafés redaktion ut de senaste, roligaste och vassaste artiklarna från sajten så du alltid håller dig uppdaterad.