Hoppa till innehåll

Bästa och snyggaste prylarna från 2016, enligt Caféredaktionen

Markus Thunberg

Det är dags att sammanfatta 2016! Här är Caféredaktionens högst personliga favoritgrejer från året som gått – från smycken till skidor.

topp

Det är något nytt varje vecka, en ny T-shirt med tryck, en ny sko som ser ut som ett rymdskepp, en ny kräm som gör en glad. Det är lätt att slarva bort sig i alla nya grejer som man älskar i tre veckor men som sedan glöms eller tappas bort.

Som en tradition brukar vi på Caféredaktionen försöka lista årets bästa och snyggaste plagg, accessoarer, teknik – och allt annat som överlevt under 12 tuffa månader. Och blanda inte ihop den här listan med Cafés Stora Modepris där vi hyllar särkilt framstående insatser inom svenskt mode. Här låter vi redaktionsmedlemmarna tänka helt fritt på vilken pryl som varit mest älskad och bäst just för dem under året som gått.

Först ut: Mr Mode himself, vår kreativa direktör, Daniel Lindström.

Daniel Lindström, modechef: Hungry Snake Bracelet från All Blues

Jag har inga smycken alls och har aldrig varit särskilt intresserad av det privat. Förutom detta. Jag gillar verkligen All Blues minimalistiska estetik och det här armbandet känns snygg elegant och alldeles lagom för mig.

Pris: 2 400 kronor, läs mer här.

hungrysnake

Martin Hansson, moderedaktör: Tiger of Sweden Fygare leather jacket

När man varje dag kollar, recenserar eller skriver om kläder, skor och accessoarer kan det bli lätt att tappa bort sig själv stilmässigt. Då är det skönt och veta att ens mest användbara plagg – som också alltid får positiva kommentarer när det bärs – är en klassisk svart skinnjacka i biker-modell. När Håkan Hellström bar en likadan jacka på Ullevi två dagar i rad i somras kunde inte jag vara sämre under årets andra halvlek.

Pris: 6 999 kronor, läs mer här.

martin

Jonas Terning, chefredaktör: Ilan Slacks, Filippa K

Lång gren och korta ben är lika snyggt 2016 som det var snett för några år sen. Satsa på ett par Ilan Slacks från Filippa K så har du byxor som fungerar både till finfest och trefika. Svårslaget!

Pris: 1 900 kronor, lär mer här.

filippak

Gustav Broström, groomingredaktör: Gucci 1953 Horsebit loafer

Sedan Alessandro Michele tog över har Gucci gått från klarhet till klarhet. Många förknippar modehuset med deras schtekiga loafers (med all rätt) och min bästa investering detta år var dessa klassiker. Shorts? Badbyxor? Jeans? Allt passar till dessa skor.

Pris: 4 800 kronor, läs mer här.

gucci

 

Jonas Parandian, bloggare: gymnastiska ringar i trä

Det är få träningsredskap som så effektivt kan bygga starka, funktionella och rippade överkroppar som ringarna kan. De är smidiga att ha med på resande fot, tar lite plats och är enkla att sätta upp. Att ge bort gymnastiska ringar och ett nyårslöfte om att klara av att göra muskel ups under 2017 är en väldigt fin gåva. 

Pris: 500-600 kronor, läs mer här.

ringar

Sofia Börjesson, skribent: ekollonvasen från Svenskt Tenn

Tiden med surdeg, korvstoppning, kaffebönor och eget öl får anses vara förbi. I år har hipstertrenden varit att gro ekollon. Med sitt extremt smala användningsområde blir denna pinal ett obestridligt tecken på nörderi. Det faktum att vasen bara används under en speciell tillväxtfas gör bara prylen ännu pryligare. Därför är ekollonvasen årets pryl – trots att den har funnits sedan 30-talet.

Pris: 160 kronor, se mer här.

ekollon

Tom Cehlin Magnusson, skribent: kritstrecksrandiga ullbyxor, H&M

Ull! Kritstreck! Vidd! 2016 var året då jag lade om svingen byxmässigt, och flera av mina lite vidare favoritbyxor kom från H&M.

Pris: 499 kronor, läs mer här.

byxa

Andreas Grube, dryckesredaktör: Sennheiser HD25 Plus

Bästa lurarna jag någonsin haft, och jag har med mig dem precis överallt – i studion, på stan eller på resor. Stort, fett, varmt och rent ljud, och dessutom mjuka och bekväma. Sluter tillräckligt tätt om örat för att fungera bra även på flygresor. Grymma!

Pris: 1 895 kronor, läs mer här.

sennheiser

Markus Thunberg, digital redaktör: Stone Islands Shell R-handskar

Handskarna har allt jag någonsin velat ha i ett par handskar: lite för dyra, sportiga, tajta, farliga – och en look jag tänker mig att Christian Bales Batman har när det blir kallt.

Pris: Cirka 700 kronor, läs mer här.

vantar

Olof Helldin, ad: Game Frame

Hur kan man motstå en bildskärm med världens garanterat sämsta upplösning (16×16 pixlar) som visar fina eboy-gif-animationer tills korna kommer hem? Man kan lägga in egna också. Årets julklapp!

Pris: Cirka 3 000 kronor, köp den här. Kolla in hur den funkar här.

lada

Tobias Ivarsson, layoutare: Rossignol Soul 7

Testvinnande skida som fungerar lika bra i pisten som utanför pisten med 106 mm under foten. Kort radie med mycket rocker gör skidorna lättåkta och lekfulla. Montera på Marker Kingpin och köp stighudar för en komplett skida hela vintern.

Pris: 5 000-6 000, köp dem här.

skidor

 

Olle Arnell, digital redaktör: Asus ZenPower 10050 mAh

Inget har räddat mig fler gånger det här året än det kreditkortsstora extrabatteriet från ASUS. Jag säger inte att du tvunget behöver köpa just det här, men om du inte har ett portabelt batteri ännu är det dags att införskaffa ett – för batteritiden på din telefon kommer inte direkt att bli längre framöver. Just den här modellen laddar upp en iPhone 6 tre gånger per full laddning.

Pris: 399 kronor, läs mer här och köp det här.

battteri

Joel Linde, skribent: WESC Tech Brogue low top black

Utan tvekan de skönaste uppklädda skor jag haft. Mjuk innersula, mjukt neopren på insidan som också sticker upp lite kaxigt och vittnar om Wescs street-arv. Läder, mocka, lack och neopren i en modern fusion.

Pris: 2500 kronor, läs mer här.

brouge

 

Emil Persson, nöjesredaktör: Sonos PLAY:1

Det är fan inte lätt att veta vilken trådlös högtalare man ska välja i dessa dagar men efter att ha konsulterat ett antal mer teknikbevandrade vänner fastnade jag för Sonos PLAY:1. Den har inte nödvändigtvis förändrat mitt liv, men den har definitivt gjort mitt liv krispigare. Ljudet som strömmar ur den lille krabaten är över huvud taget det krispigaste jag hört sedan skejtande människor tuggade Pringles i den där tv-reklamen man brukade betrakta som THE BOMB när det begav sig. Älskar jag Sonos PLAY:1 och dess krisp? Mycket tyder på det.

Pris: 1 900 kronor, läs mer här.

sonos1

Nyhetsbrev

Varje vecka skickar Cafés redaktion ut de senaste, roligaste och vassaste artiklarna från sajten så du alltid håller dig uppdaterad.