Hoppa till innehåll

11 snygga jackor för dig som känner att våren redan är här

Vårjackor för män 2020.
Markus Aamisepp

Det börjar redan bli varmt vilket innebär att det är dags att plocka fram vårjackorna – eller investera i en ny.

Tacka gudarna – i de flesta delarna av landet har inte den sedvanliga förödande svenska vintern slagit till lika hårt som vanligt. Visst, det är också en anledning att oroa sig allt mer över det växande klimathotet. Men du kan inte påstå att det inte varit skönt att slippa slåss genom isvindar och snöorkaner på vägen till och från jobbet under det hittills gångna vinterhavlåret.

Även om februari och mars är historiskt väderluriga månader ser det nuvarande milda vintervädret ut att hålla i sig. Vilket innebär att det kan vara på sin plats att försiktigt börja plocka fram dina vårpajer, kanske ackompanjerat av en underjacka så att du slipper huttra av eventuellt ruggiga vindpustar.

Är du trött på dina befintlig samling jackor, intresserad av nyförvärv till garderoben eller helt enkelt vill ha lite inspiration har vi samlat ihop 11 av årets mest presentabla vårjackor.

Budget


1. Weekday – 700 kronor

Weekdays vadderade ”Chris Padded Overshirt” är perfekt för snäppet huttrigare vårdagar. Med sin klassiska look, avslappnade passform och skonsamma pris är jackan ett habilt stilval.

2. COS – 890 kronor

Minimalistexperterna på COS har flera snygga vårjackor som är enkla att matcha med de flesta outfits. Varför inte investera i den här supermoderna bomullsjackan som finns i mörkblå, ljusgrön, orange och brun?

3. H&M – 1 000 kronor

Det känns som att H&M bara släpper bättre och bättre jackor för varje år som går. Vilket deras mörka khakigröna carcoat är ett bra exempel på.

4. iets frans – 1 115 kronor

Urban Outfitters egna märke iets frans är ett bra och prisvärt streetmärke för dig som inte vill lägga alla dina pensionsbesparingar på Off-White-kläder. Den här tidlösa svarta jackan i manchester passar som handen i handsken till, ja, typ allt.

5. NIKE – 1 221 kronor

Om du är lite mer av en sportig typ är den här snygga nylonjacka från Nike ett klockrent val.

6. ARKET – 1 250 kronor

H&M filialen ARKET är en go-to-basaar för fräsiga vårjackor. Den här mörkbruna work-wear-inspirerade mollskinnsjackan är enkel att matcha, slitstark och ideal i alla möjliga vädersammanhang.

7. Matinique – 1 299 kronor

Ännu en tidlös kappa – denna gång med dubbla fickor och en dold dragkedja från danska Matinique.

8. Weekday x Lee – 1 600 kronor

Det våras fortfarande för jeansjackan. Därför är den här jeanspajen som skapats av Weekday och denimmärket Lee ett superbra val för våren. Inte minst för den kontrasterande beiga kragen som för tankarna till något annat än BARA jeans.

Lyx

9. Peak Performance – 3 000 kronor

En modern version av den klassiska lumberjackan som får vem som helst att utstråla en Hugh Jackmansk vibe som timmerhuggare i X Men Origins: Wolverine (2009).

10. Filippa K – 4 900 kronor

Den tidlösa beiga detektivrocken är en nödvändighet för formella som informella vårdagar.

11. MR PORTER – 5 802 kronor

Hemsidan MR PORTER har alla möjliga slags kläder som hör hemma i varje välklädd mans garderob. Om du samlat pengar till att köpa den vräkigaste av vårjackor är deras mönsterintensiva overcoat ett klockrent klassiskt och stilrent alternativ.


Alla produkter på Café är noggrant handplockade av våra redaktörer. Vissa av artiklarna innehåller affiliatelänkar vilket innebär att vi får en liten provision om du väljer att köpa något. Läs mer om hur Café jobbar med affiliatelänkar här.

Nyhetsbrev

Varje vecka skickar Cafés redaktion ut de senaste, roligaste och vassaste artiklarna från sajten så du alltid håller dig uppdaterad.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.