Caféredaktionen väljer favoriter – årets bästa grejer 2015

Markus Thunberg  |  Publicerad 2015-12-25 19:00  |  Lästid: 4 minuter

Our Legacy Grey Fleece Wool, rock

Emil

Emil Persson, nöjesredaktör: Det är väldigt svårt att köpa kläder som är både varma och snygga så jag har sedan länge gett upp. Huttrar mig genom vintrarna med istapp i ryggmärgen. Rocken Our Legacy Grey Fleece Wool är således vulgärt tunn men också extremt, extremt snygg. Faller som ett regn över kroppen. Ett regn, säger jag.

Pris: 4500 kronor

 

Eytys Odyssey Nubuck Black, sneaker

Emine

Emine Sander, moderedaktör: Detta är mitt andra par Odessey. Hela förra vintern körde jag med dessa skor. Jag har aldrig gillar vinterkläder eller skor så att ett par sneakers funkar i snö och slask gör mig överlycklig. Man kan dock behöva en lite varmare strumpa när det är minusgrader. Jag gillar även att detta är en unisexprodukt! Spring och köp, du kommer inte att ångra dig… Finns i fler färger också.

Pris: 1995 kronor

 

Sarva x Lundhags, känga

Jonas

Jonas Terning, chefredaktör: Jag har en polare som brukar prata om att han ska börja hika. Och jag brukar säga att jag ska ta rygg, utan att mena ett enda ord av det jag säger. För lika mycket som jag gillar tanken i teorin – utsikterna! Instagramfesten! – lika långt är jag ifrån den i praktiken – småbarnen! stressen! Men sen kommer klassiska kängtillverkaren Lundhags och slår sig ihop med samiska klädmärket Sarva och levererar en känga som är lika skön som snygg. Och genast blev 2015 året då jag fick från ord till handling. Troligtvis kommer jag knalla lika mycket med Sarva x Lundhags i tunnelbanan som på något berg, men innan jag börjar med det måste de få lite autentiskt slitage. Nu väntar jag bara på att polaren ska fråga igen.

Pris: 3500 kronor.

 

Beoplay A2, bärbar högtalare

Markus

Markus Thunberg, digital redaktör: När jag var liten var vi VERKLIGEN inte en familj som hade lyxiga saker. Men pappa hade ett enormt sug efter en tv från danska designgänget Bang & Olufsen (det här var på 1980-talet). Så han sparade. Och sparade. Och när jag var i sexårsåldern hade vi en ny tv hemma, med en liten stålkant runt om och en extremt tung fjärrkontroll. Vi hade den tyngsta fjärrkontrollen på hela gatan. På något sätt har den upplevelsen satt spår i mig och i år köpte jag en bärbar högtalare (som mest burits till köket) från danskarna. En tv är fortfarande en bit bort, rent ekonomiskt. Förutom att Beoplay A2 är den absolut smidigaste prylen jag äger, har riktigt bra batteritid och sällan krånglar det minsta är den en liten dröm att titta på och hålla i. Knapparna är superenkla och det lilla läderbandet känns faktiskt lyxigt. Jag brukar dra fingret över metallen och den ger ifrån sig ett hest väsande ljud, som det gör när man drar fingret över riktigt fin metall. Tyvärr är den väldigt lätt (och jag behövde inte spara så länge), men det får väl gå.

Pris: 3500 kronor.

 

Acne Studios Charles, rock

Daniel

Daniel Lindström, modechef: Acnes Studios presenterade rocken Charles för ett par år sedan, en oversizad modell i ett ofodrat tyg av ull och kashmir. Jag vågar påstå att detta är Acne Studios allra bästa herrplagg sedan starten 1997. Man kan nämligen bära Charles när som helst, till vad som helst, och man känner sig alltid snygg och elegant. Ett bevis för den här rockens överlägsna användningsområde och tidlösa form är att plagget nu blivit en så kallad ”carry over” och finns med i sortimentet oavsett årstid. Jag äger tre stycken, en svart, en marinblå och den här grå. Jag lovar dig att det är en alldeles fantastiskt bra investering för din garderob.

 

Tiger of Sweden, kostym

Olle

Olle Arnell, webbredaktör: Det dröjde till årets näst sista månad innan jag gjorde köpet som blev mitt bästa för året – en helsvart kostym från Tiger, vilken ni ser hälften av på bilden ovan. Årets dyraste, men sannolikt även bästa, köp i mening att den funkar till såväl nyårsafton som till dop, bröllop och mindre muntra högtider som begravning – och 30-årsfesten i april. Baktanke: köpte en storlek för liten för att sätta press på mig själv att 1) krympa in i den och 2) förverkliga planen om mer träning 2016. Bra av mig.

Pris: 8500 kronor.

 

Whyred Highboy, jacka

Tobias

Tobias Ivarsson, layout: Jag tycker att årets pryl är en Whyreds parka Highboy. Ett av Whyreds signaturplagg som ger dig ett moderiktigt lyft. Det är en klassisk parka efter konstens alla regler i slitstarkt och bra material. Perfekt höst-, vinter- och vårjacka med foder i ullblandning, hög krage och huva. Den passar verkligen till allt. Du kan med lätthet ha den till jeans eller över en kostym. Parkan går en bra bit ner på knäna så att du klarar dig från svenska vinterkylan. Baksidan har fishtail som gör det lättare att röra sig när du går.

Pris: 4000 kronor.

Dela på Facebook
Tweeta

Redaktionen tipsar

Uppdaterad 2015-12-29 12:15