21 strålande fars dag-presenter – för 3 olika pappatyper

Fars dag is coming, och det är inte längre okej att köpa en slips eller strumpor. För att hjälpa dig på traven har vi valt ut en mängd presenter som passar alla typer av pappor.

Tom Cehlin Magnusson  |  Publicerad 2016-11-11 11:22  |  Lästid: 2 minuter

Fars dag stundar, och därmed ska även en fars dag-present panikinköpas. Och det är ju så att alla pappor inte är likadana, även om det kanske kan kännas så ibland. På grund av detta har vi delat upp Sveriges alla pappor i tre grovt tillyxade kategorier: skogshuggarfarsan, hipsterpappan och svärfadern.

Skogshuggarfarsan, även känd som lantispappan, är den fåordiga mannen som gåendes i motljus upprätthåller traditionella pappavärderingar som ett intresse för whiskey, sport, teknik, funktionella kläder och en tydlig åsikt i vargfrågan.

För att placera honom iallafall en bit in i samtiden, kolla in fars dag-presenterna nedan:

skogshuggarpappan

Kängor: Claes Göran, bourbon: Bulleit, köttyxa: Morberg, Virtual Reality-headset: Urban Outfitters, skjorta: Zara, handskar: H&M, magasin: Offside.

Hipsterpappan, också känd som den unga storstadspappan, är mannen som troligtvis redan har köpt presenter till sig själv, då det mesta han önskar sig bara släpps i en limiterad upplaga.

Om du inte ser honom med barnvagn på ett kafé som bara serverar kokkaffe, så sitter han hemma och googlar Supremes senaste ultrahippa samarbete med thrash metal-bandet Slayer, och hur man egentligen uttalar sångarens Tom Arayas namn korrekt.

hippapappa

Bok: The Rise of David Bowie, keps: Pablo Merch, ring: All Blues, sneakerboots: Eytys, tequila: Los Tres Toños, groming-kit: Aesop - The Intrepid Gent, korthållare: Common Projects.

Svärfadern, också känd som ”pappan man inte känner”, är helt enkelt kanske din flick- eller pojkväns pappa som du hastigt och lustigt har fått ansvaret att köpa en fars dag-present åt.

Du har ingen aning om vad just han gillar, och det har inte vi heller. Men nedan finns ett axplock av perfekta presenter som passar de flesta. Passa på att plocka upp CDLP:s kalsonger när de åker omkring och säljer underkläder i en popup-truck i Stockholm i helgen.

svarfarpappa

Hörlurar: Marshall, pyjamas: David Beckham Bodywear by H&M, halsduk och mössa i kashmir: COS, kalender: Jan Stenmark, 3-pack kalsonger: CDLP, glas: IKEA, cognac: Braastad.

Dela på Facebook
Tweeta
Uppdaterad 2023-09-05 16:23