Hoppa till innehåll

…och här är höstens 15 mest hajpade svenska plagg

Tom Cehlin Magnusson

Pappasneakers, djurmönster och rosa sammetskavajer med på Cafés lista över de mest hajpade svenska plaggen just nu.

GQ:s lista i all ära, men våra svenska märken har faktiskt mer att erbjuda än bara IKEA-påsar och emojitröjor. Café tog på sig att rota bland landets webshoppar för att hitta det vi önskar oss allra mest i höst. Här är höstens 15 mest hajpade produkter från svenska varumärken.

CMMN-SWDN_Suede-jacket_Chuck_Cognac_04_1000x

Höstens absolut snyggaste jacka, alla kategorier, kommer från svenska CMMN. En kort modell i cognacsfärgad mocka som får en att drömma om Mick Jagger 1972.

eytys-x-michael-madsen-footnotesfram-700x394

Den här fulsnygga sneakern från Eytys är kanske inte något som är en investering för framtiden rent stilmässigt, men om du ska vara hipp i höst är det dessa pappasneakers som bör sitta på dina fötter. Iallafall om du vill vara lika cool som Michael Madsen.

6471-ea80642e2229487890211209e5cc24fb

Denna väska från Baumgarten Di Marco är allt som din slitna tygpåse från någon gammal festival inte längre är. Som den lyxigaste Ica-påse du kan tänka dig.

whyred

Djurmönster fortsätter att hänga med in i vintermörkret, och även om denna inte finns i butik än så drömmer vi om att dra på oss Whyreds leopardmönstrade rock, och försöker kväva ordskämt om rock’n’roll.

4_5fa75db53f-boxer_trunk_feature_03-s_big

Ett par svarta kalsonger säger du, årets bästa och mest stilsäkra fars dag-present säger vi. Från nystartade, coola CDLP. 

medium (1)

All Blues senaste kollektion är inspirerad av ormens och dess föränderlighet. All Blues själva är lika föränderliga, och fortsätter gå från klarhet till klarhet med hjälp av exakt rätt fingertoppskänsla och små förändringar i sitt uttryck.

tres-bien_fw16_173

Manchesterbyxan är inte längre bara en angelägenhet för träslöjdslärare och pappagruppsledare, i höst är manchesterbyxan det trendigaste (och skönaste) du kan bära. Hitta gärna ett par med vid passform som dessa från Tres Biens egna kollektion för det mest stilsäkra intrycket.

Jodie_Mussel_side

Bara för att det är höst innebär det inte att man inte kan bära solglasögon. Eller jo, det gör det, men om du planerar en utlandsresa i vinter är ett par Sun Buddies den enda resekamrat du behöver.

2AB163-W81_C_99

En banangul skinnjacka? Ja, det är faktiskt vad som står högst upp på önskelistan just nu. Acnes skinnjacka Arthur har en avtagbar shearlingkrage, fina knappar och detaljer, och läder i en färg du inte visste att du önskade dig mest av allt.

61

Ett av säsongens trendigaste material är sammet, och precis som George Costanza drömmer vi ständigt om att drapera oss i sammet. Snyggast av höstens alla sammetsplagg är nog den här skjortjackan från Our Legacy.

Shot_22_109_1024x1024

Okej, Patrik Ervell är inte hundra procent svensk, utan snarare svenskättling. Men gör man sådana här maffiga mohair-pälsjackor förtjänar man en plats på listan ändå.

4

I takt med att temperaturen sjunker stiger behovet av en fin pyjamas. De finaste görs just nu av Nufferton från Stockholm som idag släpper sin nya kollektion. Perfekta plagget för lata söndagar, eller varför inte använda skjortan som en dekadent Julian Schnabel, eller elegant Ryan Gosling?

T61708003_1T9_main

Årets absolut kaxigaste kavaj kommer från Tiger of Sweden i rosa sammet. Buren av bland annat årets bäst klädda man Oscar Hiljemark på Cafés stora modefest i våras, är det plagget som kommer stjäla all uppmärksamhet på nyårsfesten.

thetarn_1

Även om det ser mörkt ut nu så kan Sverige vara magiskt. Årets svenska fotobok som modechef Daniel Lindström kallar den fångar allt det vi drömmer om under vintern, fotat av norske Boe Marion och formgivet av Jakob de Tobon.

moose-1

En skinnjacka gjord av älgskinn kanske känns som ett makabert plagg buret av Peter Stormare i en uppföljare av Jägarna, men den här skinnjackan från Sarva är faktiskt något helt annat. Skinnet som den mjuka jackan är gjord av är biprodukter från den reglerade jakten, som annars skulle gått till spillo. Att jackan dessutom är producerad på ett hållbart sätt i Sverige gör inte saken sämre.

Nyhetsbrev

Varje vecka skickar Cafés redaktion ut de senaste, roligaste och vassaste artiklarna från sajten så du alltid håller dig uppdaterad.